Rectificatie bekendmaking projectplan Peilopzet Oudendijk

Rectificatie

Het college van dijkgraaf en heemraden heeft op 11 juni 2020 het projectplan Peilopzet Oudendijk vastgesteld. Dit projectplan is met toepassing van de uniforme voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht) voorbereid. Het vastgestelde plan is op 17 juni 2020 in Waterschapsblad 2020, 6574 bekendgemaakt. In deze bekendmaking is geen vermelding opgenomen van de terinzagelegging en de beroepsmogelijkheid. Met deze rectificatie wordt dit alsnog gedaan.

 

Terinzagelegging

Deze rectificatie heeft gevolgen voor de inzagetermijn. Het vastgestelde projectplan Peilopzet Oudendijk wordt vanaf 22 september 2020 tot en met 3 november 2020 ter inzage gelegd. Het vaststellingsbesluit en het projectplan kunt u inzien door de bij deze elektronische bekendmaking gevoegde bijlagen te openen. Kijk hiervoor links op deze pagina onder ‘Externe bijlagen’. Daarnaast ligt dit projectplan tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapshuis aan de Handelsweg 100 in Ridderkerk. U kunt hiervoor een afspraak maken met de hieronder genoemde contactpersoon.

 

Beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een (rechts)persoon wiens belang rechtstreeks bij het projectplan is betrokken, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag nadat het projectplan ter inzage is gelegd, daartegen beroep instellen bij de rechtbank Rotterdam. Vanwege het ontbreken van de terinzagelegging bij de eerdere bekendmaking, is dat in dit geval een periode van zes weken vanaf de dag na de terinzagelegging genoemd in deze rectificatie. Het beroepschrift moet worden gericht aan de rechtbank Rotterdam, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam, onder overlegging van een afschrift van dit projectplan. Het beroepschrift moet worden ondertekend en voorzien zijn van:

- de naam en het adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen beroep is ingesteld en een afschrift van dit projectplan;

- de gronden van het beroep.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijze naar voren te hebben gebracht over het ontwerp projectplan.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank Rotterdam via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor de behandeling van het beroepschrift wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Belanghebbenden die naar aanleiding van de bekendmaking op 17 juni 2020 bij de rechtbank beroep tegen het projectplan hebben ingesteld, behoeven dit niet opnieuw te doen.

 

Voorlopige voorziening

Het indienen van beroep heeft geen schorsende werking. Daarom kan in het geval van een spoedeisende situatie de indiener van het beroepschrift de rechtbank ook om een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek kan ook digitaal worden ingediend. Voor de behandeling van dat verzoek wordt eveneens een bedrag aan griffierecht geheven. Contact Voor nadere inlichtingen over dit projectplan kunt u terecht bij Ricky Boogert, te bereiken via het Waterschapsloket. U kunt tijdens kantooruren bellen naar (0900) 2005005 (lokaal tarief) of stuur een e-mail naar: 2005005@wshd.nl.

 

Ridderkerk, 17 september 2020

 

Dijkgraaf en heemraden,

namens deze:

 

S.J. Steendijk secretaris-directeur.

 

Naar boven