Bekendmaking projectplan Waterwet herinrichting Het Everloo.

 

 

In de vergadering van 14 september 2020 heeft het dagelijks bestuur het projectplan Waterwet herinrichting Het Everloo vastgesteld.

Hierdoor kan de herinrichting van het watersysteem op Het Everloo in Rossum, gemeente Dinkelland, worden uitgevoerd. In het projectplan worden de maatregelen voor de herinrichting van het watersysteem beschreven en worden de gevolgen van deze herinrichting op de omgeving in beeld gebracht.

Ter inzage

Het projectplan Waterwet herinrichting Het Everloo en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’ en zijn daar te downloaden.

Het projectplan en bijhorende bijlagen liggen met ingang van 18 september tot en met 23 oktober 2020, tijdens kantooruren, ter inzage in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

In verband met de Corona richtlijnen kunt u het projectplan en de bijhorende bijlagen ook digitaal inzien op de website van waterschap Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Waterwet herinrichting Het Everloo of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectplan Waterwet herinrichting Het Everloo kunnen met ingang van 18 septyember2020 tot en met 23 oktober 2020 schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de gronden van het beroep.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij eerder genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van projectplan Waterwet herinrichting Het Everloo niet.

Crisis- en herstelwet

Op dit projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de gronden van het beroep direct in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Het indienen van pro-forma beroep is niet mogelijk. De gronden van het beroep kunnen na afloop van termijn van zes weken niet worden aangevuld. Het instellen van beroep schorst de werking van het projectplan Waterwet herinrichting Het Everloo niet.

Voorlopige voorziening

Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.

Informatie

Voor meer informatie over het projectplan Waterwet herinrichting Het Everloo kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven