Projectplan NBW knelpunt BeA5, Leijgraaf, Middelrode

Inzagetermijn van 13 september 2019 tot en met 25 oktober 2019

 

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Aa en Maas heeft op 10 september 2019 het Projectplan NBW knelpunt BeA5, Leijgraaf, Middelrode en bijbehorende Nota van Zienswijzen vastgesteld.

Maatregelen

De inrichtingsmaatregelen bestaan uit de realisatie van twee gemalen en het aanpassen van het slotenpatroon inclusief bijbehorende kunstwerken als duikers en afsluiters.

 

Inzage

Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen op werkdagen van 09.00-17.00 uur ter inzage op de volgende locatie:

  • Pettelaarpark 70 ’s-Hertogenbosch.

Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens als bijlage bij deze bekendmaking opgenomen.

 

Het ontwerp-projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben van 5 juli 2019 tot en met 16 augustus 2019 ter inzage gelegen. Er zijn tijdig twee zienswijzen ingediend. Deze zijn meegewogen bij de definitieve besluitvorming en hebben geleid tot beperkte wijziging van het projectplan. De insprekers zijn hierover geïnformeerd.

 

Alleen voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en voor belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend staat beroep open. Voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend geldt dat het beroep alleen betrekking kan hebben op onderdelen van het besluit waartegen de zienswijze zich heeft gericht en/of de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-projectplan.

 

Beroep kan worden ingesteld tot en met 25 oktober 2019.

 

Het beroepschrift wordt gericht aan rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Bij het indienen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.

Het beroepschrift bevat tenminste:

- naam en adres indiener;

- dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

- de gronden van beroep (onderbouwing);

- uw handtekening.

 

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via:

http://loket.rechtspraak.nl/bestuur. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Uitvoering maatregelen

Het besluit treedt in werking, ook al wordt een beroepschrift ingediend. Dit betekent dat de maatregelen opgenomen in het projectplan kunnen worden uitgevoerd. Wilt u dit voorkomen, dan kunt u gelijktijdig of na het indienen van een beroepschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” vragen bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Ook in dit geval bent u griffierecht verschuldigd. Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om het beroep te behandelen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van een spoedeisend belang.

 

Wij verzoeken u vriendelijk een afschrift van het beroep en/of het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening toe te zenden aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

 

Wilt u meer weten?

Gelijktijdig met de bekendmaking (publicatie) liggen de stukken ter inzage. De inzagetermijn eindigt met het einde van de beroepstermijn.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer T. Steenbakkers te bereiken via het Klant Contact Centrum van het waterschap op 088-1788000

 

’s-Hertogenbosch, 13 september 2019

Naar boven