HDSR - m.e.r.-beoordelingsbesluit voor het onttrekken van grondwater en lozen van bronneringswater voor de reconstructie van de lage walmuren in rak 4 west aan de Oudegracht in Utrecht. (HDSR46683)

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 13 augustus 2019 heeft college een verzoek om een m.e.r.-beoordeling ontvangen, voor het onttrekken van grondwater en lozen van bronneringswater voor de reconstructie van de lage walmuren in rak 4 west aan de Oudegracht in Utrecht.

Voor de grondwateronttrekking dient een watervergunning te worden aangevraagd op grond van de Keur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2009. Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie D 15.2 van het Besluit milieueffectrapportage is de voorgenomen onttrekking m.e.r.-beoordelingsplichtig. Voorafgaand aan de aan te vragen watervergunning dient het college van dijkgraaf en hoogheemraden te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld vanwege mogelijke belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. De mogelijke nadelige gevolgen zijn conform artikel 7.17, lid 3, van de Wet milieubeheer en conform de in bijlage III van richtlijn 85/337/EEG ‘Betreffende de milieueffectbeoordeling van bepaalde openbare en particuliere projecten’ aangegeven criteria/omstandigheden beoordeeld aan de hand van:

  • .

    de kenmerken van de activiteit;

  • .

    de plaats waar de activiteit;

  • .

    de kenmerken van het effect van de activiteit.

Besluit

Omdat de activiteit naar verwachting niet leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden besloten dat voor deze activiteit geen MER hoeft op te stellen.

Stukken inzien

U kunt de aanvraag, het besluit en de daarbij behorende stukken inzien tot en met 25 oktober 2019 bij het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 in Houten op afspraak. Openingstijden: elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur.

Bezwaar

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit beoordelingsbesluit beschouwd als een voorbereidingsbesluit (voor de watervergunning) waartegen geen bezwaar of beroep kan worden ingediend, tenzij aangetoond kan worden dat deze beoordeling los van de voor te bereiden watervergunning een belanghebbende rechtstreeks in zijn belangen treft. Indien u belanghebbenden bent en los van het voor het te bereiden besluit rechtstreeks door het m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt getroffen, dan kunt u tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit bezwaar maken. Een bezwaarschrift kan worden ingediend binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit bij het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ te Houten. U kunt uw bezwaren te zijner tijd kenbaar maken in het kader van de procedure die gevolgd wordt naar aanleiding van de aanvraag om een watervergunning.

Informatie

Wilt u meer informatie? Neem contact op met de afdeling Vergunningverlening en handhaving, telefoonnummer (030) 209 7358. Of kijk op onze website: http://www.hdsr.nl/vergunningen/ .

   

Houten, 13 september 2019

Naar boven