Wijziging peilbesluit Tussen Kromme Rijn en Amsterdam-Rijnkanaal (2019)

Het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden,

gelezen het voorstel van het college d.d. 14 mei 2019 met nummer DM1522663;

overwegende dat:

het waterschap volgens artikel 5.2 van de Waterwet en artikel 4.4 t/m 4.8 van de Waterverordening Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2009 verplicht is de peilen in het beheergebied vast te leggen in peilbesluiten;

gelet op het besluit verlenging herzieningstermijn negen peilbesluiten Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2016 door gedeputeerde staten van de provincie Utrecht d.d. 12 september 2016.

 

Besluit

Artikel I

Het peilbesluit Tussen Kromme Rijn en Amsterdam-Rijnkanaal zoals laatstelijk gewijzigd d.d. 14 december 2016 als volgt te wijzigen:

  • A.

    In artikel 1 ‘Gebied’ wordt de bij het besluit behorende kaart ‘Bestuurskaart: Peilbesluit Tussen Kromme Rijn en Amsterdam-Rijnkanaal’ (d.d. 01-09-2016) vervangen door ‘Peilbesluitkaart Tussen Kromme Rijn en Amsterdam-Rijnkanaal 2019’.

  • B.

    Artikel 3 ‘Peilen en regulier peilbeheer’ wordt als volgt gewijzigd:

    • Het peilgebied KRA048 wordt toegevoegd aan het overzicht zomer- en winterpeil per peilgebied. In dit peilgebied wordt een zomer- en winterpeil gehanteerd met een na te streven waterstand van 1,50 m tov NAP in de winter en 1,60 m tov NAP in de zomer.

    • In het overzicht zomer- en winterpeil per peilgebied vervallen de peilgebieden KRA019, KRA033b en HTN014.

    • In het overzicht zomer- en winterpeil per peilgebied wordt peilgebied KRA033 vervangen door KRA033a.

    • In het overzicht peilgebieden met vastpeil vervalt het peilgebied KRA010.

    • In het overzicht peilgebieden met flexibelpeil vervalt het peilgebied HTN016.

  • C.

    Artikel 9 komt te luiden:

    Het peilbesluit treedt in werking met ingang van de achtste dag na bekendmaking van de vaststelling door het algemeen bestuur van het waterschap.

Artikel II

Deze wijziging treedt in werking met ingang van de achtste dag na bekendmaking van de vaststelling van dit besluit door het algemeen bestuur van het waterschap.

 

Vastgesteld in de openbare vergadering van het algemeen bestuur van 26 juni 2019.

P.J.M. Poelmann, Voorzitter

J. Goedhart, Secretaris

 

Korte omschrijving peilbesluit

Het huidige peilbesluit Tussen Kromme Rijn en Amsterdam-Rijnkanaal is in 2008 vastgesteld. In de loop van de tijd is geconstateerd dat op een aantal plaatsen knelpunten zijn of dat de praktijksituatie afwijkt van wat er in 2008 is vastgelegd. Deze wijziging beoogt om het watersysteem en het waterpeil voor een tweetal gebieden zo in te richten dat het peil voldoet en het goed beheerd kan worden: 1) Bij het Tuincentrum in Werkhoven 2) Bij het MOB complex in Odijk.

Tijdens de inspraakperiode zijn bij het waterschap geen zienswijzen ingediend.

 

Peilbesluit met bijlagen ter inzage

U kunt het besluit inclusief bijlagen van 19 augustus 2019 tot en met 30 september 2019 inzien in dit Waterschapsblad en op de website van het waterschap www.destichtserijnlanden.nl/actueel/bekendmakingen

 

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na deze bekendmaking van het besluit beroep instellen bij de rechtbank Midden Nederland, locatie Utrecht, postbus 16005, 3500 DA te Utrecht. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van dit peilbesluit naar voren heeft gebracht.

Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://www.rechtspraak.nl/. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan worden verzocht het besluit te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter bij voornoemde rechtbank. Ook hiervoor is griffierecht verschuldigd.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susan Graas, projectleider peilbesluiten en gebiedsplannen, via telefoon: (030) 209 7010, of e-mail: Susan.Graas@hdsr.nl.

 

Houten, 16 augustus 2019

Naar boven