Bekendmaking vaststelling en terinzagelegging Nota Bodembeheer Schippersplas te Ommen

 

In de vergadering van 10 juli 2019 heeft het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen de Nota Bodembeheer Schippersplas te Ommen vastgesteld.

Staatsbosbeheer wil de Schippersplas minder diep maken met grond en bagger (circa 201.000 m3). Met deze herinrichting nemen de natuurwaarden van de plas toe en krijgt de omgeving een ecologische stimulans. Op basis van wet- en regelgeving moet het algemeen bestuur van het waterschap een Nota Bodembeheer voor de Schippersplas vaststellen. Op basis van deze nota kan Vechtstromen het initiatief beoordelen om zo een negatieve invloed op het grond– en oppervlaktewater tegen te kunnen gaan. Ook heeft het waterschap met de nota een kader om handhavend te kunnen optreden. Er zijn voor Vechtstromen geen milieu-hygiënische of ruimtelijke argumenten om het verzoek om deze nota bodembeheer vast te stellen, af te wijzen.

Ter inzage

De Nota Bodembeheer en de bijbehorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. De Nota Bodembeheer en de bijbehorende bijlagen liggen met ingang van 26 juli 2019 tot en met 9 september 2019 op werkdagen, tijdens kantooruren ook ter inzage bij de receptie in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen de ontwerp Nota Bodembeheer of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen de ontwerp Nota Bodembeheer kunnen met ingang 26 juli 2019 tot en met 9 september 2019 schriftelijk beroep instellen bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: a. de naam en het adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; d. de gronden van het beroep.

Verder dient u zo mogelijk een afschrift van het besluit, waartegen u beroep instelt, mee te zenden.

U kunt ook digitaal beroep instellen via het Digitaal loket https://digitaalloket.raadvanstate.nl Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van de Nota Bodembeheer en de bodemkwaliteitskaart niet.

Voorlopige voorziening

Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.

Voor meer informatie over de Nota Bodembeheer Schippersplas te Ommen kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

 

Naar boven