Vaststelling projectplan “Aanpassen Nederweerter Vlakwater” met bijbehorend besluit tot wijziging van de legger

Bij besluit van 9 juli 2019 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg het projectplan “Aanpassen Nederweerter Vlakwater” vastgesteld. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige aanpassing van de legger van oppervlaktewaterlichamen. Bij besluit van 9 juli 2019 is daarom tevens de legger gewijzigd.

Toelichting

De extreme neerslagsituatie in de zomer van 2016 leidde in het gebied Vlakwater te Nederweert tot wateroverlast. Naast de klacht over wateroverlast zelf was er vooral grote ergernis dat het water zo langzaam zakte terwijl dat elders (en ook in de oude situatie) wel het geval was. Om de effecten van een klimaatbui te verminderen zijn de volgende maatregelen voorgesteld.

  • 1.

    Stuwdrempel van stuw Vis004 circa 30 cm verlagen tot op de bodem van de Vissensteert.

  • 2.

    Noodoverlaat watergang Vlakwater naar de Vissensteert verlagen.

  • 3.

    Opstelplaats voor pompen aanleggen bij de Noodoverlaat.

  • 4.

    Van de watergang Noodoverlaat Vlakwater de bodem horizontaal leggen.

  • 5.

    Watergang Vlakwater op ontwerpprofiel brengen.

  • 6.

    Stuw plaatsen in watergang Vlakwater (nabij de weg Vlakwater) om de instroom vanuit de Koelenlossing te kunnen regelen/beperken.

Ontwerpprojectplan

Het ontwerpprojectplan met bijbehorende ontwerpbesluit tot wijziging van de legger heeft van 9 mei 2019 tot en met 19 juni 2019 ter inzage gelegen met gelegenheid voor het indienen van zienswijzen.  Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Het ontwerpprojectplan is ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde projectplan alsmede het besluit tot wijziging van de legger liggen van 19 juli 2019 tot en met 29 augustus 2019 ter inzage bij Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via onderstaand informatienummer.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om tegen het besluit tot vaststelling van het projectplan beroep in te stellen bij de rechtbank. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, onder overlegging van een afschrift van het besluit. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Wanneer beroep is ingesteld kan, indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vereist, een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de rechtbank Limburg, Postbus 950 te 6040 AZ Roermond. Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen en een verzoek om voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, Hans van der Valk  via telefoonnummer 0652041194  of per e-mail: h.vandervalk@waterschaplimburg.nl . Voornoemde besluiten zijn tevens in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

Ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven