Ontwerp- kostentoedelingsverordeningen watersysteembeheer en wegenbeheer Waterschap Rivierenland 2020

Eenmaal in de vijf jaar moeten waterschappen hun kostentoedelingsverordeningen verplicht herzien. De huidige kostentoedelingsverordeningen watersysteembeheer en wegenbeheer van Waterschap Rivierenland zijn vorig jaar herzien en in werking getreden per 1 januari 2019. Twee in 2018 gewezen arresten van de Hoge Raad hebben echter dermate effecten, dat een ongewijzigde kostentoedeling zou leiden tot een sterk onevenwichtige lastenverdeling over de verschillende categorieën. Op grond van de effecten van de arresten voor de lastenverdeling wordt nu een herziening van de kostentoedelingsverordeningen met ingang van 2020 voorgesteld.

Ontwerpbesluiten ter inzage

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft op 25 juni 2019 het ontwerp van de kostentoedelingsverordeningen watersysteembeheer en wegenbeheer vastgesteld.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende toelichting liggen vanaf woensdag 17 juli tot en met dinsdag 17 september 2019 voor een ieder ter inzage op het kantoor van het waterschap (De Blomboogerd 1 in Tiel).

Het college van dijkgraaf en heemraden heeft, vanwege de komende zomerperiode, nadrukkelijk gekozen voor een inspraaktermijn van negen weken in plaats van de wettelijke inspraaktermijn van zes weken.

De ontwerptoelichting op de beide verordeningen bestaat uit drie hoofdstukken: een algemeen deel met een uitleg van de methodiek op basis van de wettelijke voorschriften, een hoofdstuk voor de uitwerking van de kostentoedeling voor Waterschap Rivierenland en een laatste hoofdstuk met een artikelsgewijze toe­lichting op de verordening.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden of inwoners mondeling, schriftelijk of digitaal reageren op de ontwerpbesluiten.

Voor uw mondelinge zienswijze kunt u terecht bij de heer H. Pranger (bereikbaar onder nummer 06-13523643) of de heer R. Meeuwsen (bereikbaar onder nummer 06-81421821).

Uw brief kunt u richten aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel.

Voor het indienen van een digitale zienswijze kunt u het geschikte formulier vinden op:

http://www.waterschaprivierenland.nl/common/regelen-en-aanvragen/zienswijze.html

Reacties per e-mail kunnen en zullen wij niet in behandeling nemen.

Degenen die een zienswijze hebben ingediend, worden op de hoogte gehouden van het genomen besluit en van de manier waarop de resultaten van de inspraak zijn verwerkt.

Het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland zal de kostentoedelingsverordeningen vaststellen in de vergadering van 29 november 2019.

De ontwerpbesluiten met toelichting en bijbehorende kaart zijn als bijlagen bij dit Waterschapsblad opgenomen. U vindt deze documenten in de linker kolom.

 

Naar boven