Regeling selectie en benoeming waterschapsbestuursleden Natuurterreinen

 

Het algemeen bestuur van een waterschap is samengesteld uit vertegenwoordigers van categorieën van belanghebbenden. In het algemeen bestuur zijn de volgende categorieën van belanghebbenden vertegenwoordigd: ingezetenen, agrariërs en overige eigenaren ongebouwd, natuurterreinen, bedrijven.

De vertegenwoordigers van de categorie Natuurterreinen worden niet gekozen, maar benoemd door de Vereniging van Bos- en natuurterreineigenaren (VBNE). De VBNE voorziet in een regeling omtrent de selectie en benoeming van de vertegenwoordigers van de categorie Natuurterreinen in het algemeen bestuur van een waterschap en heeft op 19 juni 2019 bijgevoegde ‘Regeling benoeming waterschapsbestuurders Natuurterreinen’ (hierna: Regeling) vastgesteld.

Op grond van artikel 14 lid 3 van de Waterschapswet maakt waterschap Hollandse Delta hierbij de Regeling bekend. De Regeling ligt vanaf 15 juli 2019 tijdens kantooruren ook ter inzage in het waterschapshuis, Handelsweg 100 te Ridderkerk en kan kosteloos worden ingezien.

 

Ridderkerk, 15 juli 2019

Dijkgraaf en heemraden,

Namens deze:

drs. H.C. Jongmans MPM, secretaris-directeur

Naar boven