Tweede wijziging Besluit ondermandatering en verlening van volmacht door de dijkgraaf waterschap Brabantse Delta

 

 

De dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta;

Gelet op artikel 95 van de Waterschapswet, artikel 10:9 van de Algemene wet bestuursrecht en het besluit Primaire mandaat- en volmachtregeling waterschap Brabantse Delta, waarin de mogelijkheid is opgenomen om ondermandaat en volmacht te verlenen;

 

Besluit vast te stellen:

 

Tweede wijziging Besluit ondermandatering en verlening van volmacht door de dijkgraaf waterschap Brabantse Delta

 

Artikel I

Het bevoegdhedenregister wordt gewijzigd als volgt.

 

A.

In onderdeel 1.3. (Ver)huur, (ver)pacht onroerende zaken, vis- en jachtrecht, gebruik om niet, wordt ‘Hoofd Beheer en Zuiveren’, vervangen door: Hoofd Zuiveren.

 

B.

In onderdeel 1.4., Aankoop, vervreemding en ruiling onroerende zaken, wordt ‘Lid directieteam Watersystemen’, vervangen door: Lid directieteam.

 

C.

Afdeling 3 Handhaving, onderdeel 3.2. Toepassing bestuursdwang in spoedeisende situaties, komt te luiden:

3.2 Toepassing bestuursdwang in spoedeisende situaties

De bevoegdheid tot het toepassen van bestuursdwang in spoedeisende situaties en in dat kader aangaan van financiële verplichtingen.

Hoofd afdeling Handhaving en de door dit hoofd voor de toepassing van dit onderdeel aangewezen functionarissen. Voor de aangewezen functionaris geldt een maximaal bedrag van € 25.000,- (excl. btw) per geval van spoedeisende bestuursdwang.

 

D.

In onderdeel 4.1. Onttrekkingsverbod oppervlaktewater, wordt ‘artikel 4.22., lid 1 van de Keur Waterschap Brabantse Delta’ vervangen door: artikel 3.13., lid 1 van de Keur waterschap Brabantse Delta 2015.

 

E.

In onderdeel 4.2. Scheepvaart, wordt ‘artikel 4.22., lid 2 van de Keur Waterschap Brabantse Delta’ vervangen door: artikel 3.13., lid 3 van de Keur waterschap Brabantse Delta 2015.

 

F.

Aan artikel wordt een nieuw lid toegevoegd, luidende:

4.3 Bediening ondersteunende kunstwerken

De bevoegdheid om te verplichten tot bediening van ondersteunende kunstwerken zoals bedoeld in artikel 2.8 van de Keur waterschap Brabantse Delta 2015.

Het hoofd Beheer & Bediening. In geval van afwezigheid of verhindering van het hoofd Beheer & Bediening, de voorzitter WAT.

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na bekendmaking.

 

Artikel III

Dit besluit wordt aangehaald als: Tweede wijziging Besluit ondermandatering en verlening van volmacht door de dijkgraaf waterschap Brabantse Delta.

 

Breda, 27 mei 2019

De dijkgraaf,

drs. C.J.G.M. de Vet

Naar boven