PROJECTPLAN ECOLOGISCHE VERBINDINGSZONE KONINGSVLIET VASTGESTELD

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Aa en Maas heeft op 27 mei 2019 het projectplan “Ecologische verbindingszone (EVZ) Koningsvliet” vastgesteld. Met dit projectplan wordt beoogd het realiseren van circa 2,5 kilometer ecologische verbindingszone langs het Koningsvliet tussen de natte natuurparels ‘Sompen en Zooislagen’ en ‘Hooibroeken’.

Maatregelen

De inrichtingsmaatregelen bestaan uit:

  • De aanleg van een flouw oever langs de gehele traject van de EVZ Koningsvliet;

  • De aanleg van poelen om de circa 400 meter van minimaal 250 m² langs het westelijke deel van de EVZ Koningsvliet;

  • Het aanbrengen van een grotere struweelbeplanting tegen de provinciale weg en het ontwikkelen van bloemrijk grasland door verschralend beheer.

Inzage

Het ontwerp-projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben van 17 januari tot en met 27 februari 2019 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijze ingediend en het projectplan wordt ongewijzigd vastgesteld.

 

Alleen voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en voor belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend staat beroep open. Voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend geldt dat het beroep alleen betrekking kan hebben op onderdelen van het besluit waartegen de zienswijze zich heeft gericht en / of de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-projectplan.

 

Beroep kan worden ingesteld tot en met 15 juli 2019.

 

Het beroepschrift wordt gericht aan rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Bij het indienen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.

Het beroepschrift bevat tenminste:

- naam en adres indiener;

- dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

- de gronden van beroep (onderbouwing);

- uw handtekening.

 

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij verzoeken belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via:

http://loket.rechtspraak.nl/bestuur. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Uitvoering maatregelen

Het besluit treedt in werking, ook al wordt een beroepschrift ingediend. Dit betekent dat de maatregelen opgenomen in het projectplan kunnen worden uitgevoerd. Wilt u dit voorkomen, dan kunt u gelijktijdig of na het indienen van een beroepschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” vragen bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Ook in dit geval bent u griffierecht verschuldigd. Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om het beroep te behandelen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van een spoedeisend belang.

 

Wij verzoeken u vriendelijk een afschrift van het beroep en/of het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening toe te zenden aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

Wilt u meer weten?

Gelijktijdig met de bekendmaking (publicatie) liggen de stukken ter inzage. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 09.00-16.30 uur op de volgende locatie: Pettelaarpark 70 in ’s-Hertogenbosch. De inzagetermijn eindigt met het einde van de beroepstermijn.

Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens als bijlage bij deze bekendmaking opgenomen.

 

U kunt ook contact opnemen met de projectleider Elka Vuteva.

Deze is bereikbaar op 088-17 88 000.

 

’s-Hertogenbosch, 3 juni 2019

Naar boven