Vaststelling definitieve legger

In de vergadering van 23 april 2019 heeft het dagelijks bestuur de legger voor de overige keringen definitief vastgesteld.

De legger is een juridische kaart met waterkeringen waarvan de ligging en hoogte zijn vastgelegd en onderhoudsplichtigen zijn aangewezen. Hierdoor kan het waterschap meer toezicht op noodzakelijk onderhoud, zodat de functie van de waterkering in de toekomst in stand blijft. Hierdoor beperken we de kans op schade en overlast tijdens hoogwater bij u en uw omgeving.

Ter inzage

Het besluit en de bijhorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. Het besluit en de bijhorende bijlagen liggen met ingang van 17 mei 2019 tot en met 28 juni 2019 tijdens kantooruren ook ter inzage in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van legger overige keringen of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van de legger waterlopen en kunstwerken kunnen met ingang van 17 mei 2019 tot en met 28 juni 2019 schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    de gronden van het beroep. 

  •  

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van de legger niet.

 

Voorlopige voorziening

Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.

 

Voor meer informatie over de legger kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

 

Naar boven