Vaststelling ontwerp-leggerwijzigingen Mercatorpark A506_002 en Schoutenwerf V202-005-7

Inzagetermijn: 14 mei 2019 tot en met 24 juni 2019

 

Het dagelijks bestuur (DB) van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat het voor inspraak heeft vrijgegeven: de ontwerp-leggerwijzigingen Mercatorpark A506_002 en Schoutenwerf Muiden V202-005-7.

 

Beide aanpassingen van de legger zijn administratief: er vinden geen fysieke aanpassingen aan de waterkeringen plaats.

 

De leggerwijziging Mercatorpark houdt in dat de referentielijn wordt verplaatst naar de westzijde van de weg (Orteliuskade). Hierdoor verbetert de beheerbaarheid van de waterkering voor het waterschap. Tevens wordt meer ruimte gegeven aan stedelijke ontwikkeling. Het dijktraject blijft een verholen secundaire kering. Het leggerprofiel is niet veranderd. In de nieuwe situatie ligt geen bebouwing ter hoogte van de kruin of kernzone van de kering. Met betrekking tot de beschermingszone van deze verholen kering ontstaan geen beperkingen voor perceeleigenaren.

 

De leggerwijziging Schoutenwerf in Muiden houdt een aanscherping in van een overgedimensioneerd profiel van de primaire kering ter plaatse van de Hellingstraat. De aanleiding voor deze leggerwijzing is een vergunningaanvraag voor ruimtelijke ontwikkeling. Ook zonder de bouwplannen vormt de leggerwijziging een gewenste optimalisatie: een overgedimensioneerde dijk claimt meer ruimte dan nodig is.

 

Legger

In een legger wordt door het waterschap vastgelegd aan welke eisen (vorm en ligging) een dijk moet voldoen en wie er onderhoudsplichtig zijn. De legger bepaalt daarmee voor een belangrijk deel welke regels uit de Keur ter plaatse gelden.

 

Juridisch kader

De legger is gebaseerd op artikel 5.1 Waterwet en artikel 78 van de Waterschapswet. Op de voorbereiding van de legger is de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing. Dit betekent dat het ontwerp ter inzage wordt gelegd gedurende zes weken, waarin belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen. Uw zienswijze wordt behandeld en indien daartoe aanleiding is, verwerkt in de definitieve legger. Vervolgens wordt de definitieve legger vastgesteld en treedt in werking.

 

Inzien van stukken

De ontwerp-leggerwijzigingen met de bijbehorende stukken kunt u raadplegen van dinsdag 14 mei 2019 tot en met maandag 24 juni 2019 op de website www.overheid.nl en via een link op www.agv.nl/inspraak.

 

Zienswijzen

Tijdens de periode dat de ontwerp-leggerwijzigingen ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden daarover schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Hierna wordt de directeur gevraagd om, namens het DB van het waterschap, de leggerwijzigingen definitief vast te stellen en in werking te laten treden. De definitieve vaststelling en inwerkingtreding worden tevens op Overheid.nl gepubliceerd.

 

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan:

 

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

t.a.v. dagelijks bestuur

Postbus 94370

1090 GJ Amsterdam

 

Wij verzoeken u als onderwerp te vermelden: ‘inspraak ontwerp-leggerwijziging Mercatorpark’ OF ’inspraak ontwerp-leggerwijziging Schoutenwerf’.

 

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze en/of meer informatie over de ontwerp-leggerwijzigingen kunt u telefonisch contact opnemen met team Waterkeringen via telefoonnummer 0900 – 9394 (normale belkosten).

 

 

Amsterdam, 13 mei 2019

Naar boven