Bekendmaking ontwerpbesluit Legger van de regionale waterkering Westelijke Eemkades

 

Ontwerp legger

Op 15 april 2019 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe de legger van de regionale waterkering Westelijke Eemkades in ontwerp vastgesteld.

Wat is een legger?

Het waterschap heeft als wettelijke taak om de dijken op orde te houden. Om dat goed te doen regelt het waterschap de zaken rond de dijk ook juridisch. De legger geeft met tekst en kaarten aan waar de zones liggen van en naast de dijk waarvoor de verboden en geboden gelden.

De legger bepaalt op welke waterstaatswerken, zoals dijken, welke regels van toepassing zijn. In de legger staat waaraan ze moeten voldoen qua ligging, afmeting en constructie. Daarnaast wordt aangewezen wie onderhoudsplichtig is en wat de onderhoudsverplichtingen inhouden.

Legger digitaal bekijken

Voor het leggerbesluit, zie hiernaast bij Externe bijlagen. U kunt de kaarten en de lengte- en dwarsprofielen digitaal inzien.

Inspraakperiode

U kunt van 16 mei tot en met 27 juni 2019 het ontwerp en de bijbehorende stukken inzien. Na deze inspraakperiode wordt de definitieve legger vastgesteld.

Ook ligt de ontwerplegger met de bijbehorende bijlagen tijdens de inspraakperiode (tijdens openingstijden) ter inzage in het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn.

Wie kan er een zienswijze geven?

Als u belanghebbende bent bij deze legger, kunt u daarover gedurende de inspraakperiode een zienswijze indienen. Voor de goede orde wijzen wij u er op dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van de legger daartegen ook geen beroep bij de rechtbank in kunt stellen.

Wat moet u in uw zienswijze vermelden?

Het gaat er om aan te geven op welk(e) onderdeel/onderdelen van de legger uw zienswijze betrekking heeft en uw reden(en). Verder zijn nodig: uw naam, adres en woonplaats. In bijzondere gevallen is het mogelijk om anoniem in te spreken (met opgaaf van redenen). Wilt u dan contact opnemen met de heer Doude van Troostwijk? (zie onder).

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via het digitale formulier. Op papier of mondeling is ook mogelijk. Een schriftelijke zienswijze kunt u zenden aan Waterschap Vallei en Veluwe, ter attentie van bedrijfsbureau BWS, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn.

Een mondelinge zienswijze kan telefonisch plaatsvinden of op kantoor:

  • voor een telefonische zienswijze kunt u contact opnemen met het Team Bestuurlijke en juridische zaken;

  • voor het geven van een mondelinge zienswijze op kantoor verzoeken wij u om van te voren telefonisch een afspraak te maken met het Team Bestuurlijke en juridische zaken.

Vragen

Voor inhoudelijke vragen over de legger kunt u contact opnemen met de heer R. Stellingwerff. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Doude van Troostwijk. Beide kunt u bereiken via telefoonnummer (055) 5 272 911.

 

Apeldoorn, 15 april 2019

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

drs. ing. K.A. Blokland,

secretaris

drs. T. Klip-Martin,

dijkgraaf

Naar boven