Vaststelling ontwerp-leggerwijziging Jachthaven Vreeland V289_009

Inzagetermijn: 5 april 2019 tot en met 16 mei 2019

 

Het dagelijks bestuur (DB) van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat het voor inspraak heeft vrijgegeven: de ontwerp-leggerwijziging Jachthaven Vreeland.

 

Traject: Bergseweg, langs de Vecht

Dijkvak: V289_009

Gemeente: Stichtse Vecht

 

Deze leggerwijziging is het gevolg van een vergunningaanvraag voor het aanleggen van een haven en het verleggen van de waterkering aan de Bergseweg te Vreeland. De leggerwijziging is een gevolg van de dijkverlegging. De werkzaamheden zijn reeds afgerond. De voorschriften uit de vergunning zijn gecontroleerd en nageleefd.

Legger

In een legger wordt door het waterschap vastgelegd aan welke eisen (vorm en ligging) een dijk moet voldoen en wie er onderhoudsplichtig zijn. De legger bepaalt daarmee voor een belangrijk deel welke regels uit de Keur ter plaatse gelden.

Juridisch kader

De legger is gebaseerd op artikel 5.1 Waterwet en artikel 78 van de Waterschapswet. Op de voorbereiding van de legger is de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing. Dit betekent dat het ontwerp ter inzage wordt gelegd gedurende zes weken, waarin belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen. Uw zienswijze wordt behandeld en indien daartoe aanleiding is, verwerkt in de definitieve legger. Vervolgens wordt de definitieve legger vastgesteld en treedt in werking. Sinds 1 juli 2014 is beroep tegen de legger niet meer mogelijk. De legger is toegevoegd aan de zogenaamde negatieve lijst in bijlage 2 van de Awb.

Inzien van stukken

De ontwerp-leggerwijziging met de bijbehorende stukken kunt u raadplegen van vrijdag 5 april 2019 tot en met donderdag 16 mei 2019 op de website www.overheid.nl en via een link op www.agv.nl/inspraak.

Zienswijzen

Tijdens de periode dat de ontwerp-leggerwijziging ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden daarover schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Hierna wordt de directeur gevraagd om, namens het DB van het waterschap, de leggerwijziging definitief vast te stellen en in werking te laten treden. De definitieve vaststelling wordt tevens op Overheid.nl gepubliceerd.

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan:

 

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

t.a.v. dagelijks bestuur

Postbus 94370

1090 GJ Amsterdam

 

Wij verzoeken u als onderwerp te vermelden: ‘inspraak ontwerp-leggerwijziging Jachthaven Vreeland’.

 

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze en/of meer informatie over de ontwerp-leggerwijziging kunt u telefonisch contact opnemen met team Waterkeringen via telefoonnummer 0900 – 9394 (normale belkosten).

Amsterdam, 4 april 2019

 

Naar boven