Nota Bodembeheer waterschap Vechtstromen

In de vergadering van 27 februari 2019 heeft het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen de Nota Bodembeheer regio Twente ‘Twents Beleid Veur Oale Groond 2.0’ en de Regionale bodemkwaliteitskaart Twente vastgesteld.

Waterschap Vechtstromen zet het al bestaande Twentse beleid voort voor het ontgraven en toepassen van grond en bagger. Hiertoe is de bestaande Nota Bodembeheer met de bijbehorende bodemkwaliteitskaart geactualiseerd en vastgesteld. Alle Twentse gemeenten en het waterschap Vechtstromen gebruiken vanaf nu hetzelfde beleid. Dit vereenvoudigt het hergebruiken van grond en bagger binnen Twente, verlaagt de kosten voor gebruikers en draagt bij aan een duurzaam bodemgebruik. Binnen zes weken na publicatie kunnen belanghebbenden beroep instellen over de Nota Bodembeheer en de bijbehorende bodemkwaliteitskaart.

Ter inzage

De Nota Bodembeheer en de bijbehorende bijlagen treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. De ontwerp Nota Bodembeheer en de bijbehorende bijlagen liggen met ingang van 27 maart 2019 tot en met 8 mei 2019 op werkdagen ter inzage bij de receptie in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen de ontwerp Nota Bodembeheer of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen de ontwerp Nota Bodembeheer kunnen met ingang 27 maart 2019 tot en met 8 mei 2019 schriftelijk beroep instellen bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. de gronden van het beroep.

Verder dient u zo mogelijk een afschrift van het besluit, waartegen u beroep instelt, mee te zenden.

U kunt ook digitaal beroep instellen via het Digitaal loket https://digitaalloket.raadvanstate.nl Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van de Nota Bodembeheer en de bodemkwaliteitskaart niet.

Voorlopige voorziening

Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.

Voor meer informatie over de Nota Bodembeheer Regio Twente kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

 

Naar boven