Bekendmaking Beleidsnota Ecologie en Vis 2019

Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân heeft op 26 februari 2019 de Beleidsnota Ecologie en Vis inclusief reacties uit de inspraaknota vastgesteld. Tegelijkertijd is de Beleidsnota Ecologie en Vis uit 2012 ingetrokken. 

 

Eén van de hoofdtaken van Wetterskip Fryslân is het beschermen en verbeteren van de ecologische waterkwaliteit. Schoon en ecologisch gezond water is essentieel voor de kwaliteit van uw leefomgeving. Bijvoorbeeld voor een prettige woonomgeving, voor recreatieve activiteiten zoals sportvissen en voor het behoud van groen en natuur. Schoon water is ook economisch van groot belang: ruim een zesde van onze economie is watergerelateerd.

 

Wetterskip Fryslân heeft beleidsregels en uitgangspunten geformuleerd voor inrichting van wateren, voor het beheer en onderhoud en voor de toetsing van ingrepen en activiteiten in watersystemen. Deze zijn gebundeld in de beleidsnota Ecologie en vis.

 

Deze beleidsnota wordt gebruikt als kader voor:

- ecologische inrichting en het beheer en onderhoud van wateren;

- toetsen van ecologische effecten van ruimtelijke ingrepen, lozingen en ingrepen in de visstand;

- adviseren bij plannen en projecten voor inrichting en beheer van watersystemen van het waterschap en andere partijen;

- adviseren en toetsen van ruimtelijke plannen van gemeenten met de watertoets;

- toetsen van visplannen van de Visstandbeheercommissie;

- vergunningverlening.

 

Deze beleidsnota werkt ook door in de beleidsregels bij de Legger, de algemene regels bij de Keur en het vergunningenbeleid van Wetterskip Fryslân.

 

Inzien stukken

 

U kunt de definitieve Beleidsnota Ecologie en Vis en inspraaknota inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlagen te raadplegen. Kijk hiervoor op deze pagina onder: ‘Externe bijlagen’.

 

Meer informatie

 

U kunt voor informatie over deze Beleidsnota contact opnemen met dhr. A.L. van der Mark via telefoonnummer (058) 292 2222.

 

Naar boven