Projectplan “Verlengen twee dammen met duikers ten behoeve van onderhoud”

Inzagetermijn: (6 weken)

 

Het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas heeft op 22 februari 2019 het projectplan “Verlengen twee dammen met duikers ten behoeve van onderhoud” vastgesteld. Met dit projectplan worden twee al aanwezige dammen met duikers verlengd ter verbetering van de bereikbaarheid voor onderhoudsmaterieel.

Maatregelen

De maatregelen bestaan uit het verlengen van 2 dammen en duikers aan de noordzijde van waterloop de Hoefgraaf, ten zuiden van de Eerste Hoefsteef te Rosmalen (tussen Grintweg en Kerkdijk). Het gaat om werkzaamheden op gronden in eigendom van het waterschap.

Inzien

Gelijktijdig met de bekendmaking (publicatie) liggen de stukken ter inzage. U vindt het projectplan op www.officielebekendmakingen.nl. Het ligt ook ter inzage op het districtskantoor Hertogswetering, Het Wargaren 28 te Lith (op werkdagen).

 

Het is mogelijk een afspraak te maken met een medewerker van district Hertogswetering voor een mondelinge toelichting op het projectplan. Hiertoe kunt u contact opnemen met Peter van Harten via 0412 48 73 54.

Bezwaar

Als een projectplan is vastgesteld, wordt dit bekend gemaakt. Het plan ligt gedurende zes weken ter inzage. Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende deze periode bezwaar op dit projectplan kenbaar maken. Dat kan schriftelijk of mondeling. Een bezwaarschrift moet vóór afloop van de termijn van zes weken bij het waterschap zijn ingediend.

 

Uw bezwaarschrift moet tenminste bevatten uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar en uw handtekening. Richt uw bezwaarschrift aan het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

Beroep

Tegen de beslissing op bezwaar staat vervolgens beroep en hoger beroep open bij de rechtbank en de Raad van State. In beginsel kunnen uitsluitend degenen die een bezwaar hebben ingediend, beroep instellen. Gedurende zes weken vanaf de dag na die waarop het besluit is bekend gemaakt kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank in ’s-Hertogenbosch. Voor het indienen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op de vaststelling van een projectplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbenden in zowel het bezwaar- als het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Belanghebbenden worden verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het projectplan treedt in werking, ook al wordt er een bezwaar- of beroepschrift ingediend. Dit betekent dat de maatregelen opgenomen in het projectplan kunnen worden uitgevoerd. Om dit te voorkomen kan gelijktijdig of na het indienen van een bezwaar- of beroepschrift een zogenaamd “verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening” worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank. Ook in dat geval is griffierecht verschuldigd. Het treffen van een voorlopige voorziening is eigenlijk het nemen van een tijdelijke maatregel, zoals het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om het beroep af te handelen. Als het verzoek wordt toegewezen mag het waterschap het plan niet uitvoeren totdat de rechter op het beroep heeft beslist. Voorwaarde voor het vragen van een voorlopige voorziening is, dat er sprake is van een spoedeisend belang.

Naar boven