Beleidsregels watervergunningen 2017 vastgesteld

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier maakt bekend dat op 15 januari 2019 de Beleidsregels watervergunningen 2017 zijn vastgesteld.

In de Keur Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 2016 zijn allerlei gebods- en verbodsbepalingen opgenomen. Zo is het in de keur verboden zonder watervergunning allerlei handelingen en activiteiten te verrichten in of nabij waterstaatswerken (waterkeringen, oppervlaktewaterlichamen etc.). Het dagelijks bestuur heeft de bevoegdheid watervergunningen te verlenen. De Beleidsregels watervergunningen 2017 geven aan hoe het dagelijks bestuur van die bevoegdheid gebruik maakt. Door het vaststellen en het publiceren van de Beleidsregels watervergunningen 2017 ontstaat duidelijkheid over hoe hoogheemraadschap praktisch omgaat met de gebods- en verbodsbepalingen op grond van de keur en de Algemene regels bij de Keur Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 2016.

De beleidsregel zijn vastgesteld omdat de voorgaande beleidsregels die zijn vastgesteld in 2007 qua stijl, terminologie en nummering niet meer aansloten bij de huidige keur en de algemene regels die in 2016 zijn vastgesteld. Daarom is besloten de beleidsregels aan te passen aan de nieuwe keur en de algemene regels zonder verdere inhoudelijke herzieningen en zonder nieuw beleid.

De beleidsregels treden in werking de dag na die van deze bekendmaking.

Ter inzage

De vastgestelde Beleidsregels watervergunningen 2017, het vaststellingsbesluit en de Nota beantwoording zienswijzen zijn met ingang van de datum van verschijning van deze publicatie in te zien. U kunt de stukken inzien door de bij deze elektronische bekendmaking gevoegde bijlage(n) te openen. Kijk hiervoor links op deze pagina onder ‘Externe bijlagen’.

Tegen beleidsregels kan geen beroep worden ingesteld.

Informatie

Voor meer informatie over de beleidsregels kunt u terecht bij de heer H. Bouman, tel. 072-582 8282.

 

Naar boven