Elfde wijziging Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011

Registratie nr.: 2019133178

Het College van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland;

op voordracht van de Directieraad;

 

Overwegingen:

Uit de jaarlijkse evaluatie van het mandaat is gebleken dat het wenselijk is om de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011 met bijbehorend mandaatregister te wijzigen. Hiermee wordt voldaan aan nieuwe wetgeving, kan slagvaardiger worden gehandeld en worden eventuele onduidelijkheden weggenomen.

 

Wettelijk kader:

de Algemene wet bestuursrecht

de Waterschapswet

het Reglement voor Waterschap Rivierenland

 

Gerelateerde regelgeving:

het Delegatiebesluit Waterschap Rivierenland 2011, de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011.

 

BESLUIT:

Vast te stellen de elfde wijziging van de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011

Artikel I. Wijzigingen

 

A

Onder III “Het voeren van (buiten)gerechtelijke procedures” wordt aan de bevoegdheid “het aangaan en voeren van rechtsgedingen” toegevoegd dat hieronder ook valt het nemen van besluiten om tot onteigening over te gaan.

 

B

Onder VI “Aanleg en beheer van waterstaatswerken” wordt toegevoegd dat de teamleiders en projectleiders bevoegd zijn tot het doen van een verzoek op grond van artikel 5.8 Waterwet tot gecoördineerde voorbereiding van de besluiten die nodig zijn ter uitvoering van een projectplan.

 

C

Onder IX “Vergunningverlening en advisering” wordt de zinsnede “met uitzondering van vergunningen en ontheffingen aan het waterschap zelf” geschrapt.

 

D

Onder IX “Vergunningverlening en advisering” wordt in de kolom “Rapportage?” het woord “handhaving” geschrapt.

 

E

Onder X “Handhaving” wordt de bevoegdheid tot het toepassen van (spoed)bestuursdwang en dwangsom, alsmede het wijzigen en intrekken van besluiten inzake last onder bestuursdwang en dwangsom en het nemen van besluiten inzake gedogen en verzoeken tot handhaving, gemandateerd aan de teamleiders.

 

F

Onder X “Handhaving” wordt de bevoegdheid tot het van de overtreder invorderen van de gemaakte kosten verbonden aan de toepassing van bestuursdwang, alsmede het invorderen van verbeurde dwangsommen op grond van titel 4:4 Awb, gemandateerd aan de teamleiders.

 

G

Onder XIII “Rechtspositionele besluiten” wordt in de eerste kolom de zinsnede “sectorale arbeidsvoorwaarden” veranderd in “sectorale en collectieve arbeidsvoorwaarden”. In de tweede en derde kolom wordt de zinsnede “het nemen van besluiten over de regeling dienstauto’s” verwijderd. In de vierde kolom wordt de zinsnede “aanstelling van personeel” verandert in “het aangaan, wijzigen en beëindigen van arbeidsovereenkomsten”. Tot slot wordt toegevoegd de bevoegdheid tot het vaststellen van het personeelshandboek. Dit wordt gemandateerd aan de secretaris-directeur.

 

H

Onder XV “Overig” wordt de bevoegdheid tot het vaststellen, verlenen, weigeren, wijzigen en intrekken van subsidies, alsmede de (verdere) uitvoering van de subsidieverordeningen gemandateerd aan de teamleiders.

 

I

Onder XV “Overig” wordt toegevoegd dat de teamleiders en projectleiders bevoegd zijn tot het nemen van besluiten en het verrichten van (privaatrechtelijke) rechtshandelingen inzake (de beoordeling van) milieu-effectrapportages (mer).

 

J

Onder “Bevoegdheden voor specifieke functies” wordt “programmamanager HWBP” verandert in “programmamanager A5H en HWBP”.

 

K

Onder “Bevoegdheden voor specifieke functies” wordt toegevoegd dat de mediator bevoegd is tot het corresponderen inzake mediations en bemiddelingen.

 

Artikel II. Inwerkingtreding

 

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2020 na publicatie in het Waterschapsblad.

 

Artikel III. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als elfde wijziging van de Ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap Rivierenland 2011.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland van 17 december 2019 te Tiel.

de secretaris-directeur, de loco dijkgraaf,

ir. Z.C. Vonk, M.H.M. Gremmen

Naar boven