Bekendmaking Ontwerpbesluit Partiële Herziening Legger Oppervlaktewaterlichamen 2018, Beschermingszones Op Maat

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel maakt het volgende bekend.

Besluit

Waterschap De Dommel heeft voor het onderhoud aan grote beken en sloten soms de grond langs het water nodig voor het onderhoud. Het waterschap gebruikte hiervoor standaard altijd grond van 5 meter breed. Dit verandert, de manier van onderhoud wordt bepalend voor de breedte die nodig is. Het waterschap kijkt per locatie welke breedte nodig is. Het bestuur heeft op 15 oktober 2019 een ontwerpbesluit genomen over deze aanpassingen in de legger oppervlaktewaterlichamen 2018. Deze gelden voor alle 2300 km hoofdwatergangen (A-wateren) in het beheergebied. In september van dit jaar heeft het bestuur de Richtlijn Beschermingszones Op Maat vastgesteld, dat is gebruikt als beleidskader voor dit ontwerpbesluit. Het op maat brengen en als zodanig op een leggerkaart markeren van beschermingszones sluit aan bij de filosofie van de Omgevingswet.

Inzage ontwerpbesluit met bijlagen

Vanaf 11 november tot 23 december 2019 liggen het Ontwerpbesluit en de Richtlijn Beschermingszones Op Maat ter inzage.

De stukken kunt u inzien / downloaden (linkerzijde pagina) of digitaal te raadplegen via de website: www.dommel.nl/legger

Zienswijzen

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen indienen tegen dit ontwerpbesluit. Zienswijzen kunnen zowel mondeling als schriftelijk worden ingediend. U kunt uw zienswijzen sturen naar info@dommel.nl of naar:

Waterschap De Dommel

Het dagelijks bestuur

ovv zaaknummer Z59278

Postbus 10.001

5280 DA Boxtel

Wat gebeurt er met uw zienswijzen?

Het dagelijks bestuur stelt een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het dagelijks bestuur hierop. Heeft u een zienswijze ingediend, dan krijgt u een afschrift van de inspraaknota toegestuurd. In de nota van zienswijzen worden géén persoonsgegevens vermeld. Daarna wordt een definitief besluit genomen, waarbij zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met de zienswijzen.

Vragen?

Kijk bij veel gestelde vragen via www.dommel.nl/legger of bel naar (0411) 618 618.

 

Naar boven