Vervangingsbesluit archiefbescheiden waterschap Hollandse Delta 2019

 

Vervangingsbesluit

Op grond van artikel 6 van het Archiefbesluit 1995 heeft het college van dijkgraaf en heemraden besloten om papieren archiefbescheiden door digitale reproducties te vervangen. Dit vervangingsbesluit geldt voor de processen die worden genoemd in het Handboek Vervanging WSHD 2019 en treedt in werking met ingang van 1 november 2019.

Bezwaar maken

Tegen het vervangingsbesluit kunnen belanghebbenden vanaf de dag na bekendmaking binnen zes weken bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk onder vermelding van ‘bezwaar vervangingsbesluit'. Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

• naam en adres van de indiener;

• de dagtekening;

• een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

• de gronden van bezwaar.

Voorlopige voorziening

Het maken van bezwaar schorst de werking van het vervangingsbesluit niet. Daarom kan na het maken van bezwaar ook een verzoek om schorsing of een andere maatregel worden ingediend. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam, of digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

HET COLLEGE VAN DIJKGRAAF EN HEEMRADEN VAN WATERSCHAP HOLLANDSE DELTA;

Gelezen het voorstel van de portefeuillehouder Algemeen bestuurlijke zaken;

overwegende dat:

- één van de aanbevelingen uit het “Verslag van de archivaris over het toezicht op het informatiebeheer van het waterschap Hollandse Delta” is dossiers volledig digitaal te vormen en hiertoe een formeel besluit tot vervanging te nemen.

- vervanging waterschap Hollandse Delta de mogelijkheid biedt om volledig digitaal te werken.

- met vervanging de hybride en onwenselijke situatie van het dubbel, door en naast elkaar bestaan van originele en niet originele digitale documenten en dito papieren documenten wordt beëindigd.

gelet op:

- de regeling van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 6 december 2012 nr. WJZ/466161 (10265), tot wijziging van de Archiefregeling in verband met het stellen van nadere regels omtrent vervanging

- artikel 7 van de Archiefwet 1995

- artikel 6, eerste lid van het Archiefbesluit 1995

- artikel 26b van de Archiefregeling 2009

- het advies van de waterschaparchivaris

 

BESLUIT:

 

Artikel 1

1. Waterschap Hollandse Delta gaat over tot vervanging door digitale reproducties van de papieren archiefbescheiden, waarna deze papieren archiefbescheiden worden vernietigd.

2. De digitale reproductie van archiefbescheiden is van toepassing op de processen, zoals beschreven in bijlage 1 van het Handboek Vervanging WSHD 2019.

Artikel 2

1. De digitale reproductie van archiefbescheiden vindt plaats op de wijze zoals beschreven in het Handboek Vervanging 2019. Het Handboek en de daarop volgende wijzigingen maken onlosmakelijk onderdeel uit van het voorliggende besluit.

2. Vernietiging van de vervangen archiefbescheiden vind plaats op de wijze zoals beschreven in het Handboek Vervanging WSHD 2019.

Artikel 3

De besluit treedt in werking met ingang van 1 november 2019

Artikel 4

Het Vervangingsbesluit inkoopfacturen waterschap Hollandse Delta 2015, zoals vastgesteld in de vergadering van het college van Dijkgraaf en Heemraden van 15 september, wordt per 1 november 2019 ingetrokken.

Artikel 5

Dit besluit kan worden aangehaald als “Vervangingsbesluit archiefbescheiden waterschap Hollandse Delta 2019”.

 

Ridderkerk, 8 oktober 2019

Dijkgraaf en heemraden voornoemd,

secretaris-directeur, Drs. H.C. Jongmans MPM

dijkgraaf, G.J. Doornbos

 

Naar boven