Projectplan Wateroverlast Grensstraat Nispen

Het algemeen bestuur heeft op 30 januari 2019 het projectplan Wateroverlast Grensstraat Nispen vastgesteld.

 

Achtergrond

In Essen (België) wordt wateroverlast ervaren bij hevige neerslag. Onder andere tijdens de periodes van hevige neerslag van 10 tot 16 november 2010 en januari 2011 konden de watergangen in de Kloosterstraat en de Grensstraat de hoeveelheid water niet aan, waardoor de Grensstraat in Essen overstroomde. De wateroverlast wordt veroorzaakt door de grote afvoer bij hoge neerslagintensiteiten vanuit de containervelden van de handelskwekerij GOVA en vanuit de Grensstraat en de Kloosterweg en de te kleine afvoercapaciteit van een duiker ter hoogte van het kruispunt Grensstraat/Kloosterweg.

Om de wateroverlast te verminderen wil het waterschap een waterberging met een inhoud van 2.800 m3 aanleggen. Vanuit de waterberging kan het water via een leegloopleiding (knijpvoorziening) vertraagd afgevoerd worden via een nieuw aan te leggen stuw naar de naastgelegen watergang langs de Kloosterweg. Deze watergang wordt geschoond en opnieuw geprofileerd. Om het waterbergingsgebied voor het beheer en onderhoud te kunnen bereiken, wordt een dam met duiker gerealiseerd aan de Kloosterweg.

Door uitvoering van dit project wordt het gebied klimaatbestendiger; bij hevige neerslag zal de wateroverlast afnemen, waardoor water-op-straat situaties minder vaak voor zullen komen.

 

Plan inzien en instellen van beroep

Het projectplan en alle stukken die daarbij horen liggen vanaf nu voor een periode van zes weken ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. De stukken die ter inzage liggen zijn ook als bijlage aan deze bekendmaking toegevoegd.

Belanghebbenden kunnen beroep instellen. Hoe dit werkt, kunt u lezen op de website. Op dit projectplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing waardoor het instellen van pro-forma beroep niet mogelijk is.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw T.S.M. Rath via telefoonnummer 076 564 10 00.

 

Naar boven