[Bekendmaking ontwerp-peilbesluit Zuidzijderpolder te Bodegraven-Reeuwijk]

[Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 11 september 2019 het ontwerp-peilbesluit voor de Zuidzijderpolder vastgesteld.

Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft diverse wettelijke taken en opgaven op het gebied van waterkwantiteit en waterkwaliteit, zoals opgenomen in de Waterwet en de Europese Kader Richtlijn Water (KRW). Rijnland pakt deze opgaven zoveel mogelijk integraal op in een zogenaamd watergebiedsplan.

Eén van deze opgaven is het herzien van peilbesluiten. In dit ontwerp-peilbesluit wordt voorgesteld de praktijkpeilen als formeel peil vast te stellen.

Het peilbesluit voor Zuidzijderpolder ligt tegelijkertijd ter inzage met het besluit om in het noordelijke deel van Zuidzijderpolder een gebied toe te voegen aan kaart 7 (gebieden waar hoogwater voorzieningen zijn toegestaan, behorend bij Uitvoeringsregel 17: Peilafwijking van de keur in 2015).

Het ontwerp-peilbesluit ligt ter inzage van 24 september 2019 tot en met 5 november 2019 en kan worden ingezien:

1. op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren;

2. vanaf 24 september 2019 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp van het peilbesluit schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld en bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-peilbesluit aan te passen. Vervolgens wordt het peilbesluit definitief vastgesteld.

Onder vermelding van kenmerk 19.062704 en onderwerp: ´zienswijze Zuidzijderpolder´ kan een zienswijze gestuurd worden naar: College van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net

Leiden, 17 september 2019 

 

[Leiden,] [17 september 2019]

Naar boven