Bekendmaking leggerbesluit legger waterberging, partiële herziening 2018

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel maakt het volgende bekend.

Besluit

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft op 22 januari 2019 een besluit genomen tot vaststelling van de legger waterberging, partiële herziening 2018. Deze herziening heeft betrekking op het vastleggen van het bergingsgebied ‘Kleine Dommel Heeze-Geldrop’ in de legger waterberging.

In de legger waterberging staan de bergingsgebieden die door het waterschap concreet zijn ingericht voor waterberging en de natuurlijke overstromingsgebieden. Laatstgenoemde zijn gebieden die van oudsher al regelmatig inunderen.

Bij het vaststellen van de legger in 2013 is aangegeven dat de legger een momentopname is. Zodra nieuwe bergingsgebieden zijn ingericht en/of zijn aangewezen in het bestemmingsplan, zullen deze in de legger worden opgenomen. Het waterbergingsgebied Kleine Dommel Heeze-Geldrop is gelegen in het stroomgebied van de Kleine Dommel. Het gebied functioneert als waterbergingsgebied om daarmee hoogwaterpieken op te vangen en het stedelijk gebied van Geldrop en Sint Oedenrode te beschermen tegen hoogwater.

De terinzagelegging van het ontwerp-leggerbesluit van de partiële herziening heeft niet geleid tot wijzigingen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Inzage legger

De legger kunt u inzien (linkerzijde pagina).

Het leggerbesluit en de kaart kunt u downloaden (linkerzijde pagina).

Het leggerbesluit en bijlagen zijn ook digitaal te raadplegen via de website:

www.dommel.nl/legger

Inwerkingtreding

Het leggerbesluit treedt in werking de dag na bekendmaking.

Instellen van beroep

Binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het onderhavige besluit kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank Oost-Brabant. Beroep kan worden ingesteld door degene die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbesluit van het dagelijks bestuur tot het vaststellen van de partiële herziening legger waterberging en degene die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend

Beroep is mogelijk voor zover met het onderhavige besluit in de leggers onderhoudsplichtigen of onderhoudsverplichtingen worden aangewezen en voor zover de ligging van een waterbergingsgebied of beschermingszone als bedoeld in de Waterwet wordt vastgesteld of gewijzigd.

Het beroep dient ingesteld te worden bij de rechtbank Oost-Brabant, postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Het beroepschrift moet tenminste bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, zo mogelijk een afschrift van dit besluit, de gronden van beroep en een handtekening.

Voorlopige voorziening Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het genomen besluit niet op. Naast het indienen van een beroepschrift kunt u daarom ingeval van onverwijlde spoed een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch, op het hiervoor genoemde adres. Het verzoek moet de volgende inhoud hebben: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluitwaartegen het beroep is gericht, de gronden van het verzoek, de reden van spoedeisendheid, handtekening en een afschrift van het beroepschrift.

U kunt het beroep en een verzoek tot een voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk voor meer informatie hierover op de genoemde website. Voor het indienen van een beroepschrift en een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met het klantencontactcentrum, telefoonnummer (0411) 618618.

 

Naar boven