Start inspraak ontwerp- raamwaterplan De Tol en ontwerp- peilbesluit De Tol (2019)

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat de inspraak van het ontwerp raamwaterplan en peilbesluit De Tol (2019) van start gaat.

 

In het raamwaterplan geeft het waterschap aan welke kaders en oplossingsrichtingen zijn voorzien om het watersysteem te verbeteren, het risico op wateroverlast te verminderen en om de waterkwaliteit te verbeteren. Het ontwerp-raamwaterplan is een visiedocument. De uitwerking van de plannen en maatregelen gebeurt in deelplannen. De inspraak van deze deelplannen gebeurt op een later moment.

 

In het ontwerp-peilbesluit staat aangegeven welke waterstanden het waterschap voor het dorp Kockengen en de polders Portengen, Laag-Nieuwkoop, Gieltjesdorp, Otterspoorbroek en bedrijventerrein Keulschevaart hanteert. Het is een zogenaamd conserverend peilbesluit waarin het waterschap van plan is de huidige praktijkpeilen vast te stellen.

 

Inzien stukken

U kunt het ontwerp- raamwaterplan en ontwerp- peilbesluit De Tol (2019) van 21 september tot en met 2 november 2018 inzien op:

 

• het kantoor van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 te Houten, elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur;

• de website van het waterschap: www.destichtserijnlanden.nl/actueel/bekendmakingen.

 

Inspraak

Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen heeft u, als belanghebbende, de mogelijkheid om mondeling of schriftelijk een zienswijze in te dienen op het ontwerp van het raamplan en/of peilbesluit. Uw reactie kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten of middels het telefoonnummer onder “Meer informatie”. Digitaal inspreken kan ook via het formulier op de website van het waterschap: www.destichtserijnlanden.nl/kockengen.

 

Het college van het waterschap informeert iedereen die inspreekt, over de wijze waarop de inspraakreactie in het raamwaterplan en/of peilbesluit wordt verwerkt. Dit gebeurt voordat de plannen door het algemeen bestuur worden vastgesteld.

 

Meer informatie

Meer informatie over het ontwerp-peilbesluit en raamwaterplan De Tol staat op de site van het waterschap www.destichtserijnlanden.nl/kockengen. Voor meer informatie kunt u ook bellen of mailen met de projectleider Marije van Bergen; tel. (030) 209 71 45, e-mail bergen.m@hdsr.nl

 

 

Houten, 18 september 2018

 

Naar boven