Intrekken onttrekkingsverbod voor stroomgebieden Bossche Sloot en Loonse Vaart in rayon Koningsvliet van district Hertogswetering

Op grond van artikel 3.13 Keur waterschap Aa en Maas 2015 is het bestuur bevoegd een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater in te stellen. Zodra het bestuur een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater niet langer noodzakelijk acht, maakt het onverwijld de intrekking van het verbod bekend.

 

De dijkgraaf van waterschap Aa en Maas is hiertoe gemandateerd krachtens de Mandaatregeling 2010.

 

Het onttrekkingsverbod voor de gebieden in rayon Koningsvliet, die via de inlaatgemalen Bossche Sloot en Loonse Vaart van oppervlaktewater worden voorzien, is niet langer noodzakelijk. Door het treffen van een voorziening is het peil in het Drongelens Kanaal hersteld en voor langere tijd geborgd. Daardoor kunnen de genoemde inlaatgemalen het achterliggend gebied van water blijven voorzien.

 

Dit besluit wordt bekend gemaakt via www.aaenmaas.nl en www.officielebekendmakingen.nl

 

Gelet op artikel 3.13 lid 2 van de Keur waterschap Aa en Maas 2015;

 

BESLUIT:

 

Tot het intrekken van het onttrekkingsverbod voor het stroomgebied van de Bossche Sloot en Loonse Vaart van rayon Koningsvliet in district Hertogswetering met ingang van 17 augustus 2018.

 

De overige onttrekkingsverboden blijven van kracht. Het verbodsgebied en de uitzonderingen zijn aangegeven op het bijgevoegde kaartje:

 

  • Onttrekkingsverbod uit Oppervlaktewater Waterschap Aa en Maas per 17 augustus 2018

’s-Hertogenbosch, 16 augustus 2018

Kaart Onttrekkingsverbod uit Oppervlaktewater Waterschap Aa en Maas per 17 augustus 2018

Besluit Dijkgraaf

De dijkgraaf van waterschap Aa en Maas,

 

gelet op artikel 3.13 lid 2 van de Keur waterschap Aa en Maas 2015, waarin is bepaald zodra het bestuur een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater niet langer noodzakelijk acht, het onverwijld de intrekking van het verbod bekend maakt.

 

gelet op zijn bevoegdheid op grond van de Mandaatregeling 2010 tot het instellen van een verbod op het onttrekken van water aan oppervlaktewater namens het dagelijks bestuur na overleg met de portefeuillehouder en onder de voorwaarde dat achteraf verantwoording in de vergadering van het dagelijks bestuur wordt afgelegd;

 

Overwegende dat:

  • -

    het peil in het Drongelens Kanaal is hersteld en is geborgd door een tijdelijke voorziening voor zolang dit nodig is

  • -

    de inlaatgemalen Bossche Sloot en Loonse Vaart het achterliggend gebied blijvend van water kunnen voorzien;

B E S L U I T:

 

Tot het intrekken van het onttrekkingsverbod voor het stroomgebied van de Bossche Sloot en Loonse Vaart van rayon Koningsvliet in district Hertogswetering met ingang van 17 augustus 2018.

 

’s-Hertogenbosch, 16 augustus 2018

 

Namens het dagelijks bestuur,

de loco-dijkgraaf

 

Ir. E.H.J. M. de Groot

Naar boven