Bekendmaking intrekking verbod op onttrekking van oppervlaktewater van het stroomgebied van de Beneden Dommel van Waterschap De Dommel

Het dagelijks bestuur maakt het volgende bekend.

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft op 14 augustus 2018 besloten om het tijdelijke algehele verbod op het onttrekken van oppervlaktewater uit de Beneden-Dommel, inclusief de waterinlaatgebieden Olen en Sonse Heide per direct in te trekken.

Dit verbod was ingesteld op 30 juli 2018 en 2 augustus 2018.

De intrekking betreft het tijdelijke onttrekkingsverbod oppervlaktewater voor de Beneden-Dommel (zie kaartbijlage) en de waterinlaatgebieden Olen en Sonse Heide. In deze inlaatgebieden blijft het permanente onttrekkingsverbod van kracht.

Nadere informatie over dit besluit treft u aan op de kaartbijlage op de linkerzijde van de pagina en op de website van het waterschap via de volgende link: http://dommel.webgispublisher.nl/Viewer.aspx?map=Onttrekkingsverbod

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt per direct in werking, op 14 augustus 2018.

Achtergronden onttrekkingsverbodOppervlaktewater wordt onder andere gebruikt voor beregening van gewassen en voor het drenken van vee. Om de flora en fauna tijdens extreem droge periodes te beschermen kondigt het waterschap een onttrekkingsverbod af. Dat gebeurt wanneer de waterhoeveelheden in de beken minder zijn dan 10% van de meerjarige gemiddelden. Inmiddels zijn, onder andere door de hoeveelheid neerslag in de afgelopen periode, de afvoeren weer boven de 15% (norm voor intrekking van het verbod) en kan het verbod worden ingetrokken.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking of voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Lonneke Schilte, telefoonnummer: 0411-618550.

 

Naar boven