Ontwerp projectplan extra wateraanvoer Gerverscop en Teckop-Zuid

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is verantwoordelijk voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. Het waterschap heeft het voornemen om op grond van artikel 5.4 van de Waterwet een projectplan vast te stellen voor de realisatie van extra wateraanvoer naar peilgebieden Gerverscop en Teckop-Zuid.

Gerverscop en Teckop-Zuid krijgen hun water aangevoerd via de Teckopse Molenvliet. Deze watergang wordt gevoed door de Oude Rijn en ligt in het buitengebied tussen Woerden en Harmelen.

Het projectplan betreft het vernieuwen van twee inlaten aan de Teckopse Molenvliet en het verruimen van twee watergangen. Ook zijn bij beide inlaten vispassages gepland. Uitvoering van het project zorgt ervoor dat het waterniveau in peilgebieden Gerverscop en Teckop-Zuid op peil kan worden gehouden en dat vismigratie tussen de peilgebieden en de Oude Rijn mogelijk wordt.

Stukken inzien

U kunt het ontwerp-projectplan inzien van donderdag 26 juli tot en met woensdag 5 september 2018 bij:

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2, 3990 GJ Houten, op

maandag t/m vrijdag (zonder afspraak): 09.00 – 17.00 uur.

Ook kunt u kijken op www.destichtserijnlanden.nl

Inspraak

Bent u belanghebbende? U kunt dan gedurende een periode van zes weken uw zienswijze over het ontwerpplan zowel mondeling als schriftelijk indienen bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten. 

Wilt u uw zienswijze mondeling indienen? Neem dan contact op met mevrouw Duijkers, omgevingsadviseur, tel. 030-634 5758.

Voor de goede orde wijzen wij u er op dat belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend over het ontwerp projectplan, na de vaststelling van het definitieve projectplan daartegen geen beroep in kunnen stellen (bij de rechtbank).

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Duijkers, omgevingsadviseur, tel. 030-634 5758.

 

Houten, 25 juli 2018

 

Naar boven