Hoogheemraadschap van Delfland – Kennisgeving zomerschouw secundaire watergangen (polder en boezem)

 

De zorg voor een goede waterhuishouding is een belangrijke taak van Delfland.

Het is dan ook belangrijk dat regelmatig onderhoud aan watergangen en waterkeringen plaatsvindt. Bij dit onderhoud houdt Delfland rekening met de zorg voor de natuur en vraagt dit ook van u als onderhoudsplichtige voor het gewoon onderhoud van de watergangen die in of langs uw eigendom liggen. Dit geldt vooral voor het onderhoud van de kleinere sloten tijdens de zomerperiode.

 

Medewerkers van Delfland controleren en houden toezicht op de naleving van de Keur Delfland. Deze controle op de onderhoudsplicht noemen we schouw. Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland maken bekend dat vanaf maandag 16 juli 2018 controle zal plaatsvinden op het gewoon onderhoud van de watergangen in de daarvoor aangewezen zomerschouwgebieden.

Wat wordt van u verwacht:

  • u maait de slootkanten (taluds) en zorgt dat het aansluitende vlakke deel schoon is;

  • u verwijdert, voor de doorstroming, schadelijke begroeiing uit de sloot;

  • u steekt de kanten af en herstelt hiermee de slootkant;

  • u onderhoudt uw eventuele beschoeiing;

  • u maakt de duikers schoon, zodat een vrije doorlaat van water mogelijk is;

  • u verwijdert alle drijvende en gezonken objecten.

Voor algemene informatie over uw onderhoudsverplichtingen en de zorgplicht ten aanzien van de flora en fauna kunt u terecht op de website van Delfland:

www.hhdelfland.nl/inwoner/wonen-aan-water

Informatie over de schouw kan tijdens kantooruren worden verkregen bij het Klant Contact Centrum (KCC) van Delfland, tel. (015) 260 8108.

 

 

Naar boven