HET GEBIEDSPLAN RAAM, DE GGOR VISIE RAAM (GEWENST GROND- EN OPPERVLAKTE REGIME) EN HET ONTWERP-MER HOOGWATERBESCHERMING GRAVE TER INZAGE

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Aa en Maas heeft op 11 juni 2018 het Gebiedsplan Raam, de GGOR visie Raam en het ontwerp-MER Hoogwaterbescherming Grave vastgesteld. In het gebied rondom de Raam is samen met gebiedspartners gezocht naar oplossingen om meerdere doelen op het gebied van water, natuur, landbouw, recreatie, landschap en cultuurhistorie met elkaar te verenigingen. Er is ruimte gezocht voor waterberging, ecologisch beekherstel, ecologische verbindingszones en Natuur Netwerk Brabant, de toegankelijkheid van het gebied moet worden verbeterd en samen streven we naar een goed waterpeil voor landbouw en natuur. Het laatste staat omschreven in de visie voor de optimalisatie van het peilbeheer (GGOR visie). Naast het Gebiedsplan Raam en de GGOR visie ligt tegelijkertijd ook het voor-ontwerp-bestemmingsplan voor de waterberging in Grave ter inzage.

Het stroomgebied omvat de gemeenten Grave, Cuijk en Mill en St. Hubert.

De drie documenten vormen een leidraad voor nog op te stellen projectplannen.

Inzage

Het Gebiedsplan Raam, de GGOR visie Raam en het ontwerp-MER Hoogwaterbescherming Grave en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 20 juni 2018 tot en met 1 augustus 2018 op werkdagen van 9:00 uur tot 16:30 uur ter inzage op de volgende locaties:

Pettelaarpark 70 te ’s-Hertogenbosch;

District Raam, Gildekamp 2 te Cuijk.

U vindt de drie documenten tevens op www.aaenmaas.nl/gebiedsplanraam.

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen indienen tegen deze plannen. Zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

Wilt u mondeling uw zienswijze indienen? Neem dan voor 1 augustus 2018 contact op met de hierna genoemde projectleider.

 

Aan de hand van de zienswijzen zal Algemeen Bestuur beoordelen of en in hoeverre de zienswijzen aanleiding geven tot aanpassing van de plannen.

Tegen de documenten staat na vaststelling geen bezwaar of beroep open.

Inloopbijeenkomsten

De komende weken organiseert het waterschap samen met de gebiedspartners meerdere inloopmomenten in het projectgebied. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd om inwoners en geïnteresseerden de gelegenheid te geven vragen te stellen over de plannen die ter inzage liggen. De bijeenkomsten hebben een informeel inloopkarakter. Men kan binnenlopen zonder afspraak op een moment wanneer het uitkomt en op de dag wanneer het uitkomt. Verschillende partijen die aan de plannen hebben gewerkt zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Alle plannen zijn in te zien tijdens de inloopbijeenkomsten en op www.officielebekendmakingen.nl

 

De inloopbijeenkomsten worden gehouden op:

  • Dinsdag 19 juni van 16.00 tot 20.00 uur. Locatie: Catharinahof, Koninginnedijk 252 te Grave;

  • Donderdag 21 juni van 16.00 tot 20.00 uur. Locatie: De Lamperse Hei, Lamperen 14 te Wanroij;

  • Dinsdag 26 juni van 16.00 tot 20.00 uur. Locatie: De Valkhoeve, Valkweg 11 te Mill;

  • Dinsdag 3 juli van 16.00 tot 20.00 uur. Locatie: Landgoed de Barendonk, Millseweg 13 te Beers.

Wilt u meer weten?

U kunt contact opnemen met de projectleider Patrick Oomens. Deze is bereikbaar op 073-615 6825.

 

’s-Hertogenbosch, 19 juni 2018

Naar boven