HDSR - Bekendmaking start inspraak ontwerp-projectplan Gieltjesdorp

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat het projectplan Gieltjesdorp ter inzage ligt voor inspraak. In dit projectplan worden de inrichtingsmaatregelen voorgesteld waarmee de indeling van de peilvakken van polder Gieltjesdorp kan worden aangepast aan de kenmerken - waaronder de bodemtypen en functies - in het waterpeilgebied Gieltjesdorp. Dit projectplan sluit aan op het watergebiedsplan Kamerik & Kockengen dat het Algemeen Bestuur op 12 december 2007 heeft vastgesteld. Doel van deze verandering van waterpeilindeling is het watersysteem te optimaliseren, zodat het water beter gestuurd kan worden en de kans op overlast afneemt. Deze aanpassing is alleen mogelijk met een aantal inrichtingsmaatregelen. Met de voorgenomen maatregelen en daaruit voortvloeiende instelling van nieuwe peilvakken wordt beter voldaan aan de droogleggingsnormen conform de Nota Peilbeheer. Tevens kan het waterschap de peilen beter handhaven, als de peilen afgestemd worden op de maaiveldhoogten en bodemtypen.

 

Stukken inzien

U kunt het ontwerp-projectplan en de daarbij horende bijlagen inzien van 4 juni tot en met 16 juli bij:

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 in Houten, elke werkdag van 9.00-17.00 uur, telefoon (030) 634 57 00;

Ook kunt u kijken op www.destichtserijnlanden.nl/bekendmakingen of www.overheid.nl

 

Inspraak

U kunt gedurende een periode van 6 weken, naar keuze schriftelijk of mondeling, uw zienswijze over het ontwerp-projectplan indienen bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten. U heeft hiervoor de tijd tot en met 16 juli 2018. Voor de goede orde wijzen wij u er op dat als u geen zienswijze indient, u na de vaststelling van het plan daartegen ook geen beroep in kunt stellen (bij de rechtbank).

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fernand Hoogeveen van de afdeling Ingenieursbureau, Fernand.Hoogeveen@hdsr.nl, (030) 209 72 56.

 

Houten, 4 juni 2018

Naar boven