Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan ‘Vispassage Volmolen te Epen’ met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger

Van 5 juni 2018 tot en met 16 juli 2018 ligt het ontwerpprojectplan ‘Vispassage Volmolen te Epen’  tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de legger. Het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage.

Toelichting

De stuw die het water verdeelt tussen de Geul en de Molentak Volmolen te Epen vormt in de huidige situatie een barrière voor vissen. Dit is een ongewenste situatie, omdat de Geul de status natuurbeek heeft. Een natuurbeek dient vrij optrekbaar te zijn voor vis, zodat wordt voldaan aan de doelen in de Europese Kaderrichtlijn Water.

Het project “Vispassage Volmolen” heeft als doel het opheffen van dit vismigratieknelpunt in de Geul ter hoogte van de Volmolen te Epen. Het knelpunt wordt opgelost door de aanleg van een vispassage tussen de Geul en de Molentak. Tegelijk wordt het molencomplex beter beschermd tegen hoogwater en wordt de bereikbaarheid van de Volmolen verbeterd.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de projectleider, John Tholen, via telefoonnummer 06-53323929. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, John Tholen via telefoonnummer 06-53323929 of via het e-mailadres: j.tholen@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur (wnd)

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven