Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling voor een grondwateronttrekking van de aanleg van een riolering in de Ringbaan Noord te Tilburg.

Inzagetermijn: 6 weken na publicatie

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft in verband met het onttrekken van grondwater voor de aanleg van een riolering in de Ringbaan Noord te Tilburg op 24 april 2018 een aanmeldnotitie vormvrije mer-beoordeling ontvangen van Heijmans Infra B.V. Boschdijk 780 5224CL te Eindhoven. Deze grondwateronttrekking is volgens het Besluit milieueffectrapportage (onderdeel D 15.2 van de bijlage) m.e.r.- beoordelingsplichtig.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

De aanvrager heeft bij de aanmeldnotitie een bemalingsadvies toegevoegd waarin de invloedssfeer van de bemaling is bepaald. Hierin wordt het waterbezwaar vastgesteld en de effecten ten aanzien van milieu (natuur, bodem, landbouw, bebouwing, archeologische waarden bodem) onderzocht. De aanmeldnotitie en bijbehorend bemalingsadvies zijn getoetst aan de criteria zoals opgenomen in bijlage III van de Europese richtlijn milieueffectbeoordeling. De conclusie van de notitie is dat er vanwege de voorgenomen bemaling geen belangrijke nadelige effecten voor het milieu te verwachten zijn.

Op 29 mei 2018 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel in het m.e.r.-beoordelingsbesluit de conclusie overgenomen dat er ten aanzien van de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige effecten voor het milieu te verwachten zijn.

Rechtsmiddelen

Het m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. U kunt uw bezwaren te zijner tijd kenbaar maken in het kader van de procedure die gevolgd wordt naar aanleiding van de aanvraag om een watervergunning voor de grondwateronttrekking.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking of een mondelinge toelichting op de stukken kunt u contact opnemen met Cees Marijnissen, telefoonnummer: 0411 618 618.

 

Naar boven