Vaststelling Nota bodembeheer voor het verondiepen van de Plas Marnemoende in IJsselstein (code 23428)

Besluit van het Algemeen bestuur

Het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de Nota bodembeheer plas Marnemoende met als bijlage het ‘Inrichtingsplan Besluit Bodemkwaliteit, natuurontwikkeling door verondieping plas Marnemoende’ vastgesteld voor een periode van 3 jaar vanaf het moment van vaststelling.

Op de ontwerp-nota bodembeheer zijn geen zienswijzen ingediend. De Nota bodembeheer is inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Wel zijn er ter verduidelijking op twee plaatsen teksten toegevoegd. Deze zijn in de Nota bodembeheer geel gemarkeerd.

Inhoud Nota bodembeheer voor het verondiepen van de Plas Marnemoende

Vooruitlopend op de geplande onderhoudsbaggerwerkzaamheden in de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel heeft K3 Delta een inrichtingsplan opgesteld ten behoeve van natuurontwikkeling door de herinrichting van plas Marnemoende met herbruikbare baggerspecie die hierbij vrij zou komen.

Delen van de partij baggerspecie voldoen niet aan de eisen om met een melding toegepast te mogen worden. In dat geval is toepassing wel mogelijk als hiervoor gebiedsspecifiek beleid is vastgesteld. K3 Delta heeft ons daarom verzocht om gebiedsspecifiek beleid in de vorm van een Nota bodembeheer vast te stellen.

Voor de inhoud van de Nota bodembeheer met bijbehorende bijlage verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen (zie hieronder). De Nota bodembeheer en bijlage zijn ook als bijlage bij dit Waterschapsblad opgenomen.

Ter inzage

De Nota bodembeheer met bijbehorende documenten liggen ter inzage van 22 mei 2018 tot en met 3 juli 2018 bij:

- Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 in Houten op afspraak. Openingstijden: elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur; Tijdelijk adres van 31 juli 2017 tot 1 juli 2018: De Molen 48, 3994 DB Houten;

- het stadhuis van IJsselstein, Overtoom 1, op werkdagen van 9.00 -13.00 uur, op maandag tevens op afspraak van 13.30 -17.00 uur, op woensdag tevens op afspraak van 13.30 -20.00 uur, telefoon (030) 686 16 11.

Beroep Tegen deze nota bodembeheer kan gedurende zes weken na de dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de:

Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

Degenen die beroep in kunnen stellen, zijn:

- belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kunnen worden tegen het ontwerpbesluit geen zienswijze naar voren te hebben gebracht. Het behandelen van het beroep brengt kosten met zich mee (griffierecht). Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: naam en adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Ondanks het beroep treedt het besluit in werking. Om dit te verhinderen kan, indien beroep wordt ingesteld, ook een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook de behandeling van dit verzoek brengt kosten met zich mee (griffierecht). De hoogte van dit bedrag staat op http://www.rechtspraak.nl/Procedures/Tarieven-griffierecht/Pages/ Griffierecht-Raad-van-State.aspx.

De Nota bodembeheer wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij vóór deze datum beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit wordt in dat geval niet van kracht, voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Wilt u meer informatie over de Nota bodembeheer? Neem contact op met de afdeling Vergunningverlening en handhaving, telefoonnummer (030) 209 7358. Of kijk op onze website: http://www.hdsr.nl/vergunningen/.

Houten, 22 mei 2018

 

Naar boven