Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan Herinrichting Rode Beek Susteren met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger

Van 23 mei 2018 tot en met 3 juli 2018 ligt het ontwerpprojectplan “Herinrichting Rode Beek Susteren” tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de legger van de Rode Beek te Susteren. Het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage.

Toelichting

Het waterschap streeft een robuust en klimaatbestendig regionaal watersysteem na. De huidige loop van de Rode beek op het traject N276/Meijnpasweg tot de uitstroom in de Vloedgraaf voldoet niet aan de eisen voor een duurzaam en klimaatbestendig watersysteem omdat;

  • 1.

    de huidige gekanaliseerde beekloop onvoldoende ecologische en morfologische kwaliteit heeft;

  • 2.

    de waterkeringen langs de beek onvoldoende bescherming bieden om wateroverlast te voorkomen.

Daarom gaat het waterschap de Rode Beek herinrichten. Dit projectplan behandelt de voorgenomen wijziging van de beek en de waterkeringen. De wijziging heeft tot doel 1) de Rode Beek te laten voldoen aan de basisuitgangspunten voor ontwikkeling van een natuurlijke beek die voldoet aan de normering in de Kader Richtlijn Water en 2) de waterkeringen te laten voldoen aan de normering ter voorkoming van regionale wateroverlast. Hoe deze herinrichting wordt uitgevoerd staat vermeld in het ter inzage liggende ontwerpprojectplan.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de projectleider, Wil Coenen, via telefoonnummer 06-20599333. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, Wil Coenen via telefoonnummer: 06-20599333 of via het e-mailadres: w.coenen@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

Ir. E. Keulers, secretaris wnd

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, voorzitter

 

Naar boven