Besluit MER-beoordeling Hertogswetering-Roode Wetering

Besluit MER-beoordeling

Het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas heeft in zijn vergadering van 7 mei 2018 besloten dat het opstellen van een milieueffectrapport niet nodig is bij de voorbereiding van het projectplan Integrale aanpak Hertogswetering / Roode Wetering. Dit project zal in het gebied van de Hertogswetering - Roode Wetering een aantal knelpunten integraal aanpakken met het uiteindelijke doel om de waterkwaliteit van de Hertogswetering te verbeteren, het afkalven van de kades te verminderen en te steile oevers aan te pakken, om de migratiemogelijkheden voor flora en fauna te vergroten en het (maai)beheer in de Hertogswetering te verbeteren. Deze activiteiten zijn op grond van artikel 3.2 van Bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage MER-beoordelingsplichtig. Uit de MER-beoordeling van de herinrichting van de Hertogswetering - Roode Wetering d.d. 7 december 2017 volgt dat de activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben.

Terinzagelegging

Het MER-beoordelingsbesluit is te vinden op www.officielebekendmakingen.nl. Daarnaast ligt het besluit gedurende 2 weken op werkdagen van 08:00 tot 16:30 uur ter inzage op het hoofdkantoor van het Waterschap (Pettelaarpark 70, 5216 PP ’s-Hertogenbosch).

Geen bezwaar mogelijk

Gelet op het bepaalde in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is de beoordeling een voorbereidingsbeslissing voor de beslissing op de aanvraag om omgevingsvergunning. Tegen deze voorbereidingsbeslissing kan geen bezwaar worden gemaakt. In een later stadium kunnen zienswijzen worden ingediend tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling van het projectplan. Daarbij kunt u uw eventuele bezwaren tegen de voorbereidingsbeslissing aangeven. Deze zullen bij de beoordeling van de zienswijzen worden betrokken. Tegen het (definitieve) besluit tot vaststelling van het projectplan kan vervolgens beroep worden ingesteld bij de rechtbank.

Naar boven