Bekendmaking vaststelling Beheernota duinwaterkeringen

Het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân heeft de Beheernota duinwaterkeringen vastgesteld op 10 april 2018 onder voorbehoud van de instemming van de adviescommissie van het waterschap op Schiermonnikoog met de laatste tekstwijziging. De adviescommissie heeft inmiddels ingestemd met de laatste tekstwijziging. De Beheernota duinwaterkeringen is vanaf de eerste dag na deze bekendmaking van kracht.

 

Toelichting

De beheernota duinwaterkeringen beschrijft de uitgangspunten voor het beheer door Wetterskip Fryslân van de primaire waterkeringen in het duingebied. Deze uitgangspunten richten zich op de wijze waarop de primaire waterkering in het duingebied wordt gedefinieerd en op de verschillende beheerregimes die hier van toepassing kunnen zijn. De invulling van de beheerregimes is gekoppeld aan de mogelijkheden om dynamisch kustbeheer (zoals stuifkuilen, kerven of wash-overs) toe te staan. Per beheerregime is gedefinieerd welke mate van dynamiek mogelijk is en hoe dit doorwerkt in de inspectie, het beoordelen van de waterveiligheid en de vergunningverlening. Tevens wordt ingegaan op de samenhang die er is tussen het beheer van het waterschap en het beheer van Rijswaterstaat Noord-Nederland, de gemeente en de natuurbeheerder in het duingebied.

 

Specifieke uitwerking voor primaire waterkering door het duingebied van Schiermonnikoog

Wetterskip Fryslân beheert de primaire duinwaterkering op Schiermonnikoog, daarom is voor dit duingebied een specifieke gebiedsgerichte uitwerking aan de generieke beschrijving van de beheerregimes gegeven.

 

Publicatie

De Beheernota duinwaterkeringen kunt u inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlage te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Externe bijlagen’.

 

 

Naar boven