Bekendmaking herstelbesluit watervergunning Waterschap Limburg voor het lozen van afvalwater van  Sitech Services B.V. te Stein in het oppervlaktewaterlichaam genaamd Zijtak Ur.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend dat op 17 april 2018 een herstelbesluit is genomen naar aanleiding van de uitspraak van Rechtbank Limburg d.d. 18 oktober 2017, nummer ECLI:NL:RBLIM:2017:10047 met betrekking tot de bij besluit van 17 mei 2016, onder nummer 2015.0122 aan Sitech Services B.V. verleende vergunning ingevolge de Waterwet voor het lozen van afvalwater afkomstig van de IAZI, in het oppervlaktewaterlichaam genaamd de Zijtak Ur. 

Inzage

Het besluit en de onderliggende stukken liggen ter inzage op het kantoor van Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Wij verzoeken u voor het inzien van de stukken telefonisch een afspraak te maken met het team vergunningen en plantoetsing via 088-8890100.

Het reparatiebesluit kunt u ook inzien in de linkerkolom onder “externe bijlagen” op de website www.officielebekendmakingen.nl. Desgewenst kunt u een afschrift krijgen. Op verzoek kan een mondelinge toelichting op het besluit worden gegeven.

Beroep

Het onderhavige besluit is op de voet van artikel 6:19, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht van rechtswege onderdeel van de lopende hogerberoepsprocedure tegen de uitspraak van de Rechtbank Limburg van 18 oktober 2017. De in deze hogerberoepsprocedure betrokken partijen hoeven – indien zij zich niet kunnen verenigen met dit herstelbesluit – derhalve niet afzonderlijk beroep in te stellen. Zij kunnen hun zienswijze over dit herstelbesluit aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kenbaar maken.

Door andere belanghebbenden kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift dient ten minste te bevatten:

• naam en adres van de indiener;

• de dagtekening en ondertekening van het beroep;

• vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en, zo mogelijk,

de datum en het kenmerk van het besluit;

• een opgave van de redenen waarop men zich met het besluit niet kan verenigen.

Voorts dient ten behoeve van de Afdeling Bestuursrechtspraak, zo mogelijk, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht te worden overgelegd.

Ook bestaat de mogelijkheid om, naast het beroep, een verzoek tot het treffen van een

voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

• naam en adres van de indiener;

• de dagtekening en ondertekening van het bezwaar;

• vermelding van de datum en het nummer van het besluit waartegen het beroepschrift

zich richt;

• een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het beroepschrift te worden overgelegd. Zo

mogelijk wordt tevens een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft

overgelegd.

Voor de behandeling van een beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige

voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

Informatie

Voor nadere informatie over het herstelbesluit kunt u contact opnemen met het team vergunningen, via telefoonnummer 088-8890100.

 

Roermond, 2 mei 2018

Het dagelijks bestuur,

drs. H. Mensink, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven