Bekendmaking ontwerpbesluiten keur, algemene regels, beleidsregels en hydrologische uitgangspunten Waterschap Aa en maas

Het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en maas maakt het volgende bekend.

Besluit

Het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en maas heeft op 16 april 2018 een besluit genomen tot vaststelling van de volgende ontwerpbesluiten:

  • Eerste partiële herziening Keur Waterschap Aa en maas 2015;

  • Tweede partiële herziening Algemene regels bij de Keur Waterschap Aa en maas 2015;

  • Derde partiële herziening Beleidsregels voor waterkering, waterkwantiteit en grondwater bij de Keur waterschap Aa en maas 2015;

  • Tweede partiële herziening Hydrologische uitgangspunten bij de Keurregels voor afvoeren van hemelwater, Brabantse waterschappen.

 

De ontwerpbesluiten houden onder meer het volgende in:

 

In de Keur, de algemene regels en de beleidsregels, worden zowel inhoudelijke als taalkundige wijzigingen en aanvullingen gedaan. De aanpassingen zien op verduidelijking van de begrippen en het in lijn met de Waterwet brengen van de begrippen, toevoegen van verbodsbepalingen en schrappen van gebods- en verbodsbepalingen. De aanpassingen zijn met de Brabantse gemeenten besproken en afgestemd. De voorgenomen wijzigingen en aanvullingen worden via een partiële herziening van de Keur, de algemene regels en beleidsregels ter inzage gelegd, vastgesteld en bekend gemaakt.

 

Sinds de vaststelling van de ‘Hydrologische uitgangspunten bij de Keurregels voor afvoeren van hemelwater’ op 26 februari 2015 is de behoefte ontstaan om op enkele plaatsen de tekst van de ‘Hydrologische uitgangspunten bij de Keurregels voor afvoeren van hemelwater’ inhoudelijk aan te passen en te verduidelijken zodat de intentie beter tot uitdrukking komt.

Inzage ontwerpbesluiten met bijlagen

De ontwerpbesluiten met bijlagen, liggen gedurende 6 weken ter inzage na de dag van deze bekendmaking.

De ontwerpbesluiten met bijlagen zijn als bijlage op de linkerzijde van dit Waterschapsblad opgenomen en zijn tevens in te zien op onderstaand adres:

Pettelaarpark 70 5216 PP ’s-Hertogenbosch

Zienswijzen

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen indienen tegen één of meer ontwerpbesluiten. Zienswijzen kunnen zowel mondeling als schriftelijk worden ingediend. U kunt uw zienswijzen schriftelijk sturen naar:

Waterschap Aa en maas,

Het dagelijks bestuur,

ovv herziening Keur

Postbus 5049

5201 GA ‘s-Hertogenbosch

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de hieronder genoemde contactpersoon.

Wat gebeurt er met uw zienswijze

U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. Het dagelijks bestuur stelt een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het dagelijks bestuur hierop. In deze nota van zienswijzen worden géén persoonsgegevens vermeld. Degene die een zienswijze heeft ingediend krijgt een afschrift van de inspraaknota toegezonden. Uiteindelijk stelt het dagelijks bestuur het leggerbesluit definitief vast. Dat besluit wordt apart bekend gemaakt.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen via telefoonnummer 073 – 615 8333 of via e-mail info@aaenmaas.nl.

Naar boven