Ontwerpbesluiten keur, algemene regels, beleidsregels en hydrologische uitgangspunten

Besluit

Het dagelijks bestuur heeft op 17 april 2018 een besluit genomen tot vaststelling van de volgende ontwerpbesluiten:

  • Eerste partiële herziening Keur waterschap Brabantse Delta 2015;

  • Tweede partiële herziening Algemene regels bij de Keur waterschap Brabantse Delta 2015;

  • Derde partiële herziening Beleidsregels voor waterkering, waterkwantiteit en grondwater bij de Keur waterschap Brabantse Delta 2015;

  • Tweede partiële herziening Hydrologische uitgangspunten bij de Keurregels voor afvoeren van hemelwater, Brabantse waterschappen.

 

De ontwerpbesluiten houden onder meer het volgende in:

 

In de Keur, de algemene regels en de beleidsregels, worden zowel inhoudelijke als taalkundige wijzigingen en aanvullingen gedaan. De aanpassingen zien op verduidelijking van de begrippen en het in lijn met de Waterwet brengen van de begrippen, toevoegen van verbodsbepalingen en schrappen van gebods- en verbodsbepalingen. De aanpassingen zijn met de Brabantse gemeenten besproken en afgestemd. De voorgenomen wijzigingen en aanvullingen worden via een partiële herziening van de Keur, de algemene regels en beleidsregels ter inzage gelegd, vastgesteld en bekend gemaakt.

 

Sinds de vaststelling van de ‘Hydrologische uitgangspunten bij de Keurregels voor afvoeren van hemelwater’ op 26 februari 2015 is de behoefte ontstaan om op enkele plaatsen de tekst van de ‘Hydrologische uitgangspunten bij de Keurregels voor afvoeren van hemelwater’ inhoudelijk aan te passen en te verduidelijken zodat de intentie beter tot uitdrukking komt.

 

Inzage ontwerpbesluiten met bijlagen

De ontwerpbesluiten met bijlagen liggen gedurende 6 weken ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. De stukken die ter inzage liggen zijn ook als bijlage aan deze bekendmaking toegevoegd.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de periode van ter inzagelegging een zienswijze indienen. Hoe dit werkt, kunt u lezen op de website.

 

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met de heer A.C.P. Jacobs via telefoonnummer (076) 5641000.

Naar boven