'Beleidsregel ontheffingverlening RVV 1990' vastgesteld

Het dagelijks bestuur heeft op 13 maart 2018 de beleidsregel ontheffingverlening RVV 1990 vastgesteld. Deze beleidsregel heeft betrekking op het berijden van gesloten verklaarde wegen en fietspaden in de Krimpenerwaard. 

 

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zorgt in de Krimpenerwaard onder andere voor veilige wegen. De wegentaak omvat alle wegen buiten de bebouwde kom met uitzondering van de provinciale wegen. Om de verkeersveiligheid te bevorderen is een deel van de wegen niet of beperkt toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Verder bevinden zich een aantal fietspaden in het gebied. Doel van deze regeling is om direct belanghebbenden in de gelegenheid te stellen om gebruik te maken van wegen waarvoor een geslotenverklaring geldt en voor fietspaden. In deze beleidsregel zijn de criteria vastgelegd voor het verlenen van ontheffingen.

 

In de periode van 1 november 2017 tot en met 13 december 2017 heeft de beleidsregel ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ontvangen. Naar aanleiding van de zienswijze is het overgangsrecht aangepast, worden enkele verkeersborden aangepast en zijn enkele aanpassingen opgenomen. Dijkgraaf en hoogheemraden hebben op 13 maart 2018 de nota van beantwoording vastgesteld.

 

Met de vaststelling van de beleidsregel ontheffingverlening RVV 1990 is de volgende beleidsregel ingetrokken: deel IV onderdeel D uit de Beleidsnota ontheffing- en vergunningverlening wegen, juli 2004.

 

Gedurende een periode van zes weken kunt u de beleidsregel en de nota van beantwoording tijdens kantooruren inzien op het kantoor van het hoogheemraadschap.

 

U kunt de stukken ook digitaal raadplegen, zie hiernaast onder Externe bijlage.

 

De beleidsregel treedt in werking op de dag na publicatie in het Waterschapsblad.

Naar boven