Subsidieregeling Peelvenen

Het Algemeen Bestuur van waterschap Aa en Maas heeft in zijn vergadering van 9 februari 2018 de Subsidieregeling Peelvenen Aa en Maas vastgesteld.

Op 22 juli 2016 hebben de provincie Noord-Brabant en waterschap Aa en Maas de bestuursovereenkomst Peelvenen ondertekend. Daarin stelt het waterschap € 2.000.000,-- beschikbaar, primair bedoeld voor participatie vanuit de streek, projectorganisatie en de uitvoering van overige doelen en maatregelen, voorzien in het project Peelvenen tot uiterlijk 2027.

Project Peelvenen bestaat uit de uitvoering van maatregelen en voorzieningen als beschreven in het Landinrichtingsplan ´Het onverenigbare verenigd´, de inrichtingsvisie Groote Peel, de visie Recreatie en Toerisme en de in de gebiedsanalyses opgenomen herstelmaatregelen ten behoeve van de Natura 2000-gebieden Deurnsche Peel en Groote Peel.

De subsidieregeling is bedoeld voor de overige doelen genoemd in bovengenoemde plannen. Derde partijen dienen daartoe initiatieven te ontplooien en de financiën te organiseren. Het waterschap kan daarin bijdragen voor 50% van de kosten met een maximum subsidie van € 25.000,- per subsidieaanvraag.

Wilt u meer weten?

Bent u enthousiast geworden over de Subsidieregeling Peelvenen en wilt u wat meer informatie om te kijken of uw initiatief in aanmerking komt? Kijk dan op www.aaenmaas.nl/subsidiepeelvenen of neem contact op met projectleider Sjors Hoek via shoek@aaenmaas.nl of 06-20092364.

’s-Hertogenbosch, 14 maart 2018

Naar boven