Waterschapsverkiezingen 2019: Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel

Het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen bestaat uit 27 zetels, waarvan 7 zetels worden toegekend aan de specifieke categorieën: bedrijfsgebouwd, natuurterreinen en ongebouwd. De overige 20 zetels zijn voor de categorie ingezetenen.

Er zijn 3 zetels voor bedrijfsgebouwd, 3 zetels voor ongebouwd en 1 zetel voor natuurterreinen. De vertegenwoordigers namens de categorie bedrijfsgebouwd worden benoemd door de Kamer van Koophandel (KvK).

Voor de selectie en benoeming van deze vertegenwoordigers in het bestuur van het waterschap Vechtstromen dient de Kamer van Koophandel op grond van artikel 14, lid 3, van de Waterschapswet een regeling vast te stellen. De Kamer van Koophandel heeft hiervoor de ‘Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel’ vastgesteld. Deze regeling voorziet in de procedure van selectie en benoeming door de Kamer van Koophandel van vertegenwoordigers van de categorie 'Bedrijfsgebouwd' in de algemene besturen van waterschappen.

Op grond van artikel 14, lid 3, van de Waterschapswet wordt deze regeling bekend gemaakt door het bestuur van het waterschap.

Ter inzage

De ‘Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel’ treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’. De regeling ligt met ingang van 1 maart 2018 tot en met 31 mei 2018 tijdens kantooruren ook ter inzage in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

Bezwaar of beroep

Tegen het vaststellen van de Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel staat geen bezwaar of beroep open.

Informatie

Voor meer informatie over de Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer van het waterschap (088) 2203333.

Naar boven