HDSR-Inspraak ontwerp-Nota Bodembeheer voor het verondiepen van de Plas Marnemoende in IJsselstein

Besluit van het college van dijkgraaf en hoogheemraden

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de ontwerp-Nota bodembeheer plas Marnemoende met als bijlage het ‘Inrichtingsplan Besluit Bodemkwaliteit, natuurontwikkeling door verondieping plas Marnemoende’ vastgesteld voor een periode van 3 jaar vanaf het moment van vaststelling.

Het college heeft besloten het ontwerp van de Nota bodembeheer op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor inspraak ter inzage te leggen.

Inhoud ontwerp-Nota bodembeheer voor het verondiepen van de Plas Marnemoende

Vooruitlopend op de geplande onderhoudsbaggerwerkzaamheden in de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel heeft K3 Delta een inrichtingsplan opgesteld ten behoeve van natuurontwikkeling door de herinrichting van plas Marnemoende met herbruikbare baggerspecie die hierbij vrij zou komen.

Delen van de partij baggerspecie voldoen niet aan de eisen om met een melding toegepast te mogen worden. In dat geval is toepassing wel mogelijk als hiervoor gebiedsspecifiek beleid is vastgesteld. K3 Delta heeft ons daarom verzocht om gebiedsspecifiek beleid in de vorm van een Nota bodembeheer vast te stellen.

Voor de inhoud van het ontwerp van de Nota bodembeheer met bijbehorende bijlage verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen (zie hieronder). Het ontwerp van de Nota bodembeheer en bijlage zijn ook als bijlage bij dit Waterschapsblad opgenomen.

Ter inzage

Voordat het college van dijkgraaf en heemraden overgaat tot vaststelling van de nota bodembeheer ligt de ontwerp-Nota bodembeheer met bijbehorende documenten ter inzage van 22 februari 2018 tot en met 5 april 2018 bij:

- Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 in Houten op afspraak.

Openingstijden: elke werkdag van 9.00 - 17.00 uur; Tijdelijk adres van 31 juli 2017 tot 1 juli 2018: De Molen 48, 3994 DB Houten;

 - het stadhuis van IJsselstein, Overtoom 1, op werkdagen van 9.00 -13.00 uur, op maandag tevens op afspraak van 13.30 -17.00 uur, op woensdag tevens op afspraak van 13.30 -20.00 uur,

telefoon (030) 686 16 11.

Zienswijze

Wanneer u rechtstreeks belanghebbende bent, kunt u binnen 6 weken na de verzenddatum uw zienswijze indienen. Voor meer informatie en het indienen van een zienswijze kijkt u op onze website: http://www.hdsr.nl/vergunningen/verleende-vergunning/zienswijze/.

Informatie

Wilt u meer informatie over de ontwerp-Nota bodembeheer? Neem contact op met de afdeling Vergunningverlening en handhaving, telefoonnummer (030) 209 7358. Of kijk op onze website: http://www.hdsr.nl/vergunningen/.

Houten, 22 februari 2018

 

Naar boven