Start inspraak ontwerp-stimuleringsregeling Regionaal Partnerschap voor Water en Bodem

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat het ontwerp van de subsidieregeling ‘Regionaal partnerschap voor water en bodem’ opnieuw ter inzage wordt gelegd. Deze regeling houdt kort gezegd in dat het waterschap subsidie wil geven aan éénmalige bovenwettelijke fysieke maatregelen van agrariërs die een positief effect hebben op de kwaliteit van water en bodem en/of het tempo van de veenbodemdaling afremmen. 

In de nieuwe ontwerp-regeling is het begrip "samenwerkingsverband" duidelijker omschreven en zijn in verband met de Landbouwvrijstellingsverordening (voorkomen van ongeoorloofde staatssteun) aanvullende bepalingen opgenomen. Deze wijzigingen hebben dusdanige gevolgen voor de regeling dat ons college op 13 februari 2018 heeft besloten de subsidieregeling opnieuw ter inzage te leggen.

Inzien van de stukken

U kunt de subsidieregeling vanaf 23 februari 2018 tot en met 6 april 2018 inzien op:

- het kantoor van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, op ons tijdelijke adres De Molen 48 te Houten, elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur;

- ook kunt u kijken op de website van het waterschap www.destichtserijnlanden.nl/actueel/bekendmakingen.

Inspraak

Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen, heeft u de mogelijkheid een inspraakreactie in te dienen op het ontwerp. Uw inspraakreactie kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten.

U kunt ook mondeling uw zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken met de projectmedewerker.

Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden, verzoeken wij u dat meteen aan te geven.

Het college van het waterschap brengt iedereen die ingesproken heeft op de hoogte over de wijze waarop de inspraakreactie in de subsidieregeling wordt verwerkt.

Meer informatie

Meer informatie over de regeling staat op de site van het waterschap  www.destichtserijnlanden.nl. Voor meer informatie over de ontwerp-regeling Regionaal Partnerschap voor Water en Bodem kunt u ook contact opnemen met projectmedewerker William Neefjes van het waterschap, tel. (030) 209 7244 of e-mail william.neefjes@hdsr.nl.

 

 

 

Houten, 22 februari 2018

Naar boven