Vaststelling projectplan Waterwet “Kleine investeringen fase 3” met bijbehorend besluit tot aanpassing van de legger

Bij besluit van 6 februari 2018 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg het projectplan “Kleine investeringen fase 3” met bijbehorend besluit tot aanpassing van de legger vastgesteld.

Toelichting

Om de watersystemen in het beheersgebied in stand te houden en aan hun functie te laten blijven voldoen is continu onderhoud nodig. Op 16 knelpuntlocaties in Zuid-Limburg worden hiervoor (onderhouds)werkzaamheden uitgevoerd. Deze zijn noodzakelijk om de functies van de werken in stand te kunnen houden, omdat ze onder meer bescherming bieden tegen wateroverlast. De werkzaamheden betreffen onder meer het herinrichten van beken en openbare vijvers, het aanleggen van stapelmuren ter bescherming van de oevers, het vergroten van de capaciteit van regenwaterbuffers en het uitbaggeren van dichtgeslibde zandvangen in beken. De werkzaamheden worden zodanig gepland, dat overlast voor de omgeving tot een minimum beperkt blijft.

Ontwerpprojectplan

Het ontwerp van het projectplan met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger heeft van 27 oktober 2017 tot en met 7 december 2017 ter inzage gelegen met gelegenheid voor het indienen van zienswijzen. Er is één zienswijze ontvangen. Het ontwerpprojectplan is naar aanleiding daarvan aangepast, in plaats van op 17 worden op 16 locaties (onderhouds)werkzaamheden uitgevoerd. De (onderhouds)werkzaamheden voor de locatie "Herinrichten Gulp Slenaken" zijn buiten het projectplan van het project "Kleine investeringen fase 3" gelaten.

Ter inzage

Het vastgestelde projectplan alsmede het besluit tot wijziging van de legger liggen van 23 februari 2018 tot en met 5 april 2018 ter inzage bij Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via onderstaand informatienummer.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om tegen het besluit tot vaststelling van het projectplan beroep in te stellen bij de rechtbank. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van dit projectplan naar voren heeft gebracht. Een beroepschrift moet worden gericht aan de rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, onder overlegging van een afschrift van het besluit. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd.

Wanneer beroep is ingesteld kan, indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vereist, een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen en een voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Op het projectplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Hieruit volgt dat beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer aangevuld kunnen worden. Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het besluit tot aanpassing van de legger.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer H.G.M. Bodelier via telefoonnummer 06-55742323 of per mail h.bodelier@waterschaplimburg.nl. Voornoemde besluiten zijn tevens in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg,

drs. H. Mensink, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven