Vaststelling projectplan ‘Aanleg vistrap Baalsbruggermolen’ in de gemeente Kerkrade

Bij besluit van 6 februari 2018 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg het projectplan ‘Aanleg vistrap Baalsbruggermolen’ vastgesteld.

Toelichting 

Waterschap Limburg is voornemens om een vistrap in de Worm, ter hoogte van de Baalsbruggermolen te Kerkrade, te realiseren. Een kunstmatige drempel in de Worm net bovenstrooms van de Baalsbruggermolen vormt in de huidige situatie een barrière voor vissen. Dit is een ongewenste situatie, omdat de Worm de status natuurbeek heeft. Een natuurbeek dient vrij optrekbaar te zijn voor vis, zodat wordt voldaan aan de doelen gesteld in de Europese Kaderrichtlijn Water. Het doel van het project ‘aanleg vistrap Baalsbruggermolen’ is het opheffen van dit vismigratieknelpunt in de Worm ter hoogte van de Baalsbruggermolen te Kerkrade. Het knelpunt wordt opgelost door de aanleg van een vistrap in de Worm.

Ontwerpprojectplan

Een ontwerp van het projectplan heeft van 11 september 2017 tot en met 22 oktober 2017 ter inzage gelegen met gelegenheid voor het indienen van zienswijzen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Het ontwerpprojectplan is ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde projectplan ligt van 23 februari 2018 tot en met 5 april 2018 tijdens kantooruren ter inzage bij Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Desgewenst kan een mondeling toelichting op het genomen besluit worden gegeven.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om tegen het besluit tot vaststelling van het projectplan beroep in te stellen bij de rechtbank. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van dit projectplan naar voren heeft gebracht. Een beroepschrift moet worden gericht aan de rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, onder overlegging van een afschrift van het besluit. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd.

Ook bestaat de mogelijkheid om, naast het beroep, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzieningenrechter Rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, vermelding van de datum en het nummer van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt en een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen. Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt ook digitaal beroep instellen en een voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Crisis-en herstelwet

Op de vaststelling van een projectplan is de Crisis-en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in geval van beroep belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Belanghebbenden wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis-en herstelwet van toepassing is.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marcel Rouwette via telefoonnummer +31 653357418 of per e-mail: m.rouwette@waterschaplimburg.nl. Voornoemd besluit is tevens in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur,

drs. H. Mensink, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

 

Naar boven