Leggerwijziging n.a.v. Beleid Omvang en onderhoud watersysteem

Waterschap Vechtstromen heeft zijn beleid aangepast voor de omvang en het onderhoud van het watersysteem. Waterschap gaat zich concentreren op sloten, beken, vaarten en rivieren die essentieel zijn voor een goede werking van het watersysteem. In het hele gebied van Vechtstromen gelden daarmee dezelfde regels voor de onderhoudsplicht.

Als gevolg van het aanpassen van het beleid heeft het dagelijks bestuur in de vergadering van 13 februari 2018 voor waterlopen die voldoen aan de criteria die zijn vastgesteld in de beleid Omvang en Onderhoud watersysteem de legger gewijzigd.

De wijziging van de legger is tweeledig:

  • 1.

    De betreffende waterlopen worden 3 jaar na besluitvorming van de legger afgevoerd

  • 2.

    Tot 1 januari 2021 worden de kadastraal eigenaren als onderhoudsplichtige op de legger aangewezen.

De definitieve leggerwijziging wijkt af van de concept-legger die van 2 oktober 2017 tot en met 13 november 2017 ter inzage heeft gelegen.

 

Ter inzage

Het bestuursvoorstel en de reactienota treft u aan in de bijlage. De leggerwijziging kunt u raadplegen op www.vechtstromen.nl/onderhoud. Het besluit en de bijhorende bijlagen liggen met ingang van 19 februari 2018 tot en met 2 april 2018 tijdens kantooruren ook ter inzage in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

 

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van de leggerwijziging of de belanghebbenden die niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerp van leggerwijziging kunnen met ingang van 20 februari 2018 tot en met 2 april 2018 schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

 

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. de gronden van het beroep.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het instellen van beroep moet griffierecht worden betaald. Het instellen van beroep schorst de werking van leggerwijziging niet.

 

Voorlopige voorziening

Wie beroep heeft ingesteld kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht bij onverwijlde spoed een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Ook hiervoor moet griffierecht worden betaald.

Voor meer informatie over de leggerwijziging kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven