Inspraak ontwerp-projectplan Waterwet “realisatie ecologische verbindingszone Lienden” Waterschap Rivierenland

Besluit van het college van dijkgraaf en heemraden

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft het ontwerp-projectplan “realisatie ecologische verbindingszone Lienden” vastgesteld. Daarbij is gelet op:

 

  • -

    artikel 5.4 van de Waterwet;

  • -

    de Inspraakverordening Waterschap Rivierenland 2010;

  • -

    afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het college heeft besloten het ontwerp-projectplan op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voor inspraak ter inzage te leggen.

 

 

Inhoud ontwerp-projectplan “realisatie ecologische verbindingszone Lienden”

Het werk betreft het aanleggen van een ecologische verbindingszone op een perceel van Waterschap Rivierenland.

Door de aanleg van een vispaaiplaats zal de huidige droge berging deels veranderen in een natte berging. De vispaaiplaats zal in verbinding met de Linge komen te staan met behulp van een duiker. Er wordt een breed onderwaterbanket aangebracht. Dit zorgt voor een verbetering van de waterkwaliteit en omstandigheden voor flora & fauna.

Voor de inhoud van het ontwerp-projectplan met bijbehorende documenten verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen (zie hieronder).

 

Ontwerp-projectplan met bijlagen ter inzage

Voordat het college van dijkgraaf en heemraden overgaat tot vaststelling van het projectplan ligt het ontwerp van het projectplan met bijbehorende documenten van dinsdag 18 december 2018 tot en met maandag 28 januari 2019 tijdens kantooruren voor iedereen ter inzage in het kantoor van het waterschap, De Blomboogerd 1 in Tiel.

 

Het ontwerp-projectplan en bijlagen zijn tevens als bijlage bij dit Waterschapsblad opgenomen.

 

 

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden en inwoners mondeling, schriftelijk of digitaal reageren op het ontwerp-projectplan door het indienen van een zienswijze.

 

Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u terecht bij mevrouw F. Timmermans - Haroun (bereikbaar op telefoonnummer 0344 649 194). Bij afwezigheid van mevrouw F. Timmermans - Haroun kunt u contact opnemen de receptie van het waterschap, bereikbaar op telefoonnummer 0344-649090.

 

Voor een schriftelijke inspraakreactie kunt u een brief richten aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel.

 

Voor het indienen van een digitale inspraakreactie kunt u het geschikte formulier vinden op: http://www.waterschaprivierenland.nl/common/regelen-en-aanvragen/zienswijze.html. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD voor particulieren en eHerkenning voor ondernemers). Reacties per e-mail kunnen wij niet in behandeling nemen.

 

Degenen die een zienswijze hebben ingediend, brengen wij op de hoogte van het genomen besluit en van de manier waarop de resultaten van de inspraak zijn verwerkt.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het ontwerp-projectplan? Dan kunt u contact opnemen met de heer mevrouw F. Timmermans - Haroun, van het Team Gebiedsontwikkeling Betuwe van de afdeling Omgeving en Communicatie, bereikbaar onder telefoonnummer 0344 649 194 of f.timmermans@wsrl.nl.

Naar boven